.
Κατηγορία Montesa
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 11:44

Montesa Cota 4RT 300 50 Aniversario

Μισός αιώνας trial ιστορίας

Το πρώτο μοντέλο της σειράς Cota παρουσιάστηκε από τη Montesa το 1968, σε μια εποχή που η Ισπανική εταιρεία ήταν δυνατή και ανεξάρτητη. Το Cota 247 αναδείχθηκε σε γενάρχη μιας σειράς μοτοσυκλετών που κρατά ως σήμερα, έχει φέρει 160,000 πωλήσεις και έχει συγκεντρώσει 66 τίτλους Trial, τόσο για την ανεξάρτητη Montesa, όσο και για τη Montesa-Honda, ως είναι πλέον γνωστή από τη δεκαετία του 1980, μετά τη συνεργασία της και εξαγορά από τον Ιαπωνικό γίγαντα.

Πάντα κατασκευασμένη στην Ισπανία, η trial οικογένεια της Montesa συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής και, αν μη τι άλλο, το κάνει με άψογο στυλ, καθώς ο Toni Bou μόλις κατέκτησε ξανά το Παγκόσμιο Trial, συνεχίζοντας την απίστευτη κυριαρχία του.

Για να γιορτάσει τον μισό αιώνα ζωής της οικογένειας Cota, η Montesa παρουσίασε ένα επετειακό μοντέλο βασισμένο στο Cota 4RT σε μια ειδική τελετή παρουσία των εργοστασιακών αναβατών της, Toni Bou και Takahisha Fujinami.

Το επετειακό μοντέλο θα κατασκευαστεί σε 50 μόνο αντίτυπα, βαμμένα σε χρυσό χρώμα και με ευδιάκριτα αυτοκόλλητα που ξεκαθαρίζουν τόσο τον επετειακό, όσο και τον συλλεκτικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Πηγή: Todotrial.com

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 11:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon