.
Κατηγορία Kymco
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 14:12

EICMA 2022 - KYMCO SuperNEX και RevoNEX 2023 - Ηλεκτρικά υψηλών επιδόσεων

SuperNEX και RevoNEX. Supersport ηλεκτρική η πρώτη. Υψηλών επιδόσεων street bike η δεύτερη, επίσης ηλεκτρική. Οι μοτοσυκλέτες παρουσιάστηκαν στο σαλόνι του Μιλάνο και είναι τόσο σημαντικές για την Kymco που ο πρόεδρός της δημοσίευσε video που τις παρουσιάζει. Επίσημα τεχνικές λεπτομέρειες δεν υπάρχουν εκτός από ελάχιστες, οι οποίες όμως είναι άκρως εντυπωσιακές. Μπορεί να μην γνωρίζουμε το βάρος τους ή χρόνους φόρτισης, αλλά αυτά που έχουν ανακοινωθεί είναι από μόνα τους ικανά να μας βάλουν στην πρίζα.

 H SuperNEX που είναι το supersport μοντέλο μπορεί να επιταχύνει 0-100km σε 2.9’’, 0-200km σε 7,5’’, 0-250km, που είναι και η τελική της ταχύτητα σε 10,9’’. Διαθέτει εξατάχυτο κιβώτιο, με συμπλέκτη ώστε ο αναβάτης να μπορεί να επιτύχει τις καλύτερες επιδόσεις από το ηλεκτρικό της μοτέρ. Επίσης διαθέτει  Launch control, Traction control και Lift control. Το μοτέρ θα ακούγεται μέσω ηχοσυστήματος που  θα προσομοιάζει τον ήχο κινητήρα βενζίνης  και η Kymco ονομάζει τον ήχο αυτόν The electric sound of a beast. 
07_SUPERNEX_white_background.jpg
Το RevoNEX το οποίο αποτελεί μία γυμνή street bike υψηλών επιδόσεων, διαθέτει επίσης 6 ταχύτητες με συμπλέκτη, επιτυγχάνει τα 0-100 km/h σε 3.9 δευτερόλεπτα, η τελική της ταχύτητα είναι 205 km/h και χρειάζεται 11.8 δευτερόλεπτα από στάση για να τα πιάσει. Έχει και αυτή, όπως και το SuperNEX, ηλεκτρογεννήτρια που προσομοιάζει τον ήχο κινητήρα βενζίνης. Και οι δύο μοτοσυκλέτες μπορούν να οδηγηθούν παραδοσιακά με συμπλέκτη, αλλά μπορούν επίσης να ξεκινήσουν από το φανάρι με οποιαδήποτε σχέση, ελέω κτηνώδους ροπής βέβαια. Έτσι η Kymco υποστηρίζει ότι οι ηλεκτρικές της μοτοσυκλέτες μπορούν να κινηθούν μέσα στην πόλη με Δευτέρα ταχύτητα η οποία θα μπορεί να φτάσει από τα 0 μέχρι τα 115 χιλιόμετρα και αυτό ονομάζεται Electric Full-range Acceleration ή EFA.
02_REVONEX_white_background.jpg
Για τις δύο νέες μοτοσυκλέτες, ο Πρόεδρος της Kymco Allen Ko, είπε: «Το 2018 η Kymco ανακοίνωσε την παρουσίαση του SuperNEX, τη μίξη των supersport με τον ηλεκτρισμό που πραγματοποιεί όλα τα όνειρα κάθε αναβάτη. Το 2019 η Kymco ανακοίνωσε την παρουσίαση της RevoNEX, μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία. Από τότε δεν έχουμε σταματήσει να καινοτομούμε ώστε να ικανοποιήσουμε τους καταναλωτές και να καλύψουμε τις ανάγκες τους για νέα γενιά μοτοσυκλετών στην εποχή του ηλεκτρισμού. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα νέα SuperNEX και RevoNEX.
18_REVONEX_black_background.jpg
Πρώτα από όλα επεκτείναμε τις δράσεις μας σε αυτά που οι αναβάτες πραγματικά θέλουν. Η Kymco έχει κατασκευάσει τα πιο ελκυστικά μοντέλα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων, τα Kymco SuperNEX και RevoNEX που και τα δύο είναι σχεδιασμένα με βάση τη φιλοσοφία του να κερδίζει ο αναβάτης 5 διακριτές εμπειρίες. Τη χαρά της αλλαγής, τον  ενθουσιασμό των επιδόσεων, τη σιγουριά του ελέγχου, την αίσθηση του ήχου και τη διαφοροποίηση στην οδήγηση με τα διαφορετικά modes. Πέρα από αυτά ακολουθήσαμε μία αντισυμβατική αισθητική αρχιτεκτονική που ακουμπάει στο μέλλον. Και το SuperNEX και το RevoNEX ακολουθούν τη φόρμα και αγκαλιάζουν την έμπνευση του ηλεκτρικού μέλλοντος. Το ξεχωριστό εξάγωνου σχήματος τούνελ αέρα, δεν καθοδηγεί μόνο το ρεύμα του αέρα, αλλά δίνει και τον αισθητικό τόνο της εποχής που έρχεται στις μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων. 
23_SUPERNEX_black_background.jpg
Τέλος δώσαμε μοναδικά χαρακτηριστικά στα SuperNEX και RevoNEX που δείχνουν ριζικές τους διαφορές ως supersport μοτοσυκλέτα η μία και ως υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτας δρόμου η άλλη. Για παράδειγμα, ο εξάγωνος αεραγωγός του SuperNEX είναι πιο έντονος και πιο δυναμικός. Το RevoNEX χρησιμοποιεί ιμάντα αντί για αλυσίδα στην τελική του μετάδοση. Η προσοχή στις λεπτομέρειες διασφαλίζει ότι το SuperNEX προσφέρει στους αναβάτες την αίσθηση της ταχύτητας ενώ το RevoNEX τη χαρά της καθημερινής οδήγησης στη ζωή τους. 
Τα ηλεκτρικά οχήματα θα γίνουν η πιο εκρηκτική παγκόσμια αλλαγή στην ερχόμενη δεκαετία. Για τους αναβάτες μοτοσυκλετών και σκούτερ, η Kymco δείχνει τον δρόμο, προετοιμάζοντας τον κόσμο για την ηλεκτρική εποχή που πλησιάζει ταχύτατα. Στην Kymco το κίνητρό μας είναι μία μοναδική και απόλυτα συγκεκριμένη ιδέα, Win My Heart. Και θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους ώστε να φέρουμε τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στην εποχή του ηλεκτρισμού». 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 15:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon