Κατηγορία Kymco
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 11:25

EICMA - KYMCO i-One e-scooter

Μετά από την πρόσφατη αποκάλυψη του i-One X, της στάνταρ έκδοσης των ηλεκτρικών scooter της πλατφόρμας Ionex της KYMCO, η εταιρεία από την Ταιβάν αποκάλυψε την sport έκδοση της, που ακούει στο όνομα i-One DX.

Η σπορ έκδοση των i-One, το i-One DX έχει τον ηλεκτροκινητήρα στο πλάι, ενώ διαθέτει 2 μπαταρίες Ionex, που του χαρίζουν αυτονομία 90 χιλιομέτρων με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα, ενώ διαθέτει τελική ταχύτητα 74 χλμ/ώρα.

Το i-One DX διαθέτει μικρούς τροχούς 12 ιντσών, διαθέτει εντυπωσιακά LED φώτα μπρος και πίσω, ενώ και τα φλας του είναι LED.

Το μέγεθος του είναι εξαιρετικά μικρό, για να χωράει παντού στην πόλη, ενώ οι μπαταρίες ζυγίζουν μόλις 6 κιλά έκαστη, και αφαιρούνται εύκολα για να τις κουβαλήσει ο αναβάτης είτε στο σπίτι του να τις φορτίσει, είτε να τις «ανταλλάξει» με φορτισμένες μπαταρίες Ionex, εάν είναι τυχερός και έχει στην πόλη του battery-sharing υποδομές.

Η χαμηλή σέλα των 750mm επιτρέπει εύκολη πρόσβαση σε όλους και σε όλες, ενώ ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο τη μία μπαταρία, για να έχει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Αμφότερα τα i-One scooter έρχονται εξοπλισμένα με την τεχνολογία Noodoe IOT, με έξυπνη διασύνδεση scooter-smartphone-διαδικτύου, που παρέχει μεγάλες ευκολίες και περίσσεια πληροφόρηση στον αναβάτη.

Κι όταν η μπαταρία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, το Noodoe θα οδηγήσει τον αναβάτη μέσω GPS στο κοντινότερο σημείο ανεφοδιασμού -όχι στην Ελλάδα, εδώ έχουμε ακόμα καιρό για τέτοιες «πολυτέλειες» όπως είναι οι ηλεκτρικοί σταθμοί ανεφοδιασμού.

Για την ώρα δεν ανακοινώθηκε τιμή για τα i-One scooter, ούτε και χρόνος διαθεσιμότητας τους.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 11:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kymco VISA-R 110 EICMA - KYMCO X-Town CT 300 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT