.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 14:26

Νέο KTM 790 Adventure;

 

Φήμες ή ετοιμάζεται;

 


Τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά φήμες για μία νέα μοτοσυκλέτα που θα τοποθετήσει στην αγορά η KTM, την νέα Adventure στα 800 κυβικά. Σίγουρα είναι μία δυνατή εμπορική κίνηση μιας και στην μεσαία κατηγορία On/off, η KTM απουσιάζει. Είχε παλιά το Adventure 640 που όντας μονοκύλινδρο δεν μπορούσε να συναγωνιστεί στον τομέα ταξιδιού τις δικύλινδρες, ενώ τώρα με το 1190, βρίσκεται πολύ ψηλά, τόσο σε ιπποδύναμη και απόδοση, όσο και τιμή.

Φήμες υπάρχουν ωστόσο και για μία μονοκύλινδρη Adventure 690, βασισμένη στην ήδη υπάρχουσα 960 Enduro που υπάρχει, μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι η κατασκευή και τοποθέτηση μεγαλύτερου ρεζερβουάρ και ανάλογου εξοπλισμού ταξιδίου – κάτι που προσφέρει ήδη γνωστός οίκος του εξωτερικού στην τιμή των 2.000euro σαν κιτ.
Και το ερώτημα είναι το εξής: Πόσα κυβικά θα έχει η νέα δικύλινδρη Adventure, ώστε να μην πέσει πάνω στην μονοκύλινδρη Adventure, όταν και οι δύο παρουσιαστούν;
Το περιοδικό Motociclismo κάνει την δική του υπόθεση αναφορικά με την δικύλινδρη, την οποία βάση πληροφοριών που έχει, ταυτίζει με το 990 SM-T και του δίνει κυβισμό από 800 έως 1000cc με ονόματα όπως 790 Adventure ή 890 Adventure.

Θα είναι δικύλινδρη V, παραδοσιακά, με τροχούς 17 και 19 ιντσών για πίσω και για εμπρός, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκδοση R, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην 1190, με τροχούς 18-21, για περισσότερες απαιτήσεις στο χώμα. Θα ζυγίζει 200 κιλά, με διαδρομές αναρτήσεων 190mm μπρος και πίσω - κάτι που δείχνει τον ασφάλτινο χαρακτήρα όπως στην μεγάλη αδελφή 1190, και φρένα αποτελούμενα από δύο δίσκους των 300mm για μπροστά και 260mm για πίσω. Ηλεκτρονικά βοηθήματα κλπ δεν ανακοινώνονται, αλλά το πιθανότερο είναι το Traction Control, το χωμάτινο ABS, και οι ρυθμίσεις του χάρτη της ηλεκτρονικής ανάφλεξης να μεταφερθούν αυτούσια από το 1190. 

Αναμένεται να αποδίδει 100 ίππους και να είναι ιδιαίτερα εύκολη στις χαμηλές στροφές – κάτι που αν κρίνουμε από την 1190, είναι πανεύκολο πλέον να επιτευχθεί, και το σημαντικότερο, θα κοστίζει 11.000euro – μέσα στον ανταγωνισμό δηλαδή.
Όλα αυτά βέβαια, είναι εικασίες, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να περιμένουμε κάτι δυνατό στην κατηγορία από την KTM γιατί πολύ απλά… δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 14:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KTM Freeride 250 R 2014 KTM 390 Duke ABS »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon