.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 13:59

KTM RC16 by Kardesign – Μία σάτιρα στην αεροδυναμική μανία

Αφού το θέμα συζητιέται τόσο πολύ, διεθνώς, δεν γίνεται να μην ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές!

Θα φτάσουν οι superbikes να μοιάζουν... κάπως έτσι; Πιθανότατα όχι, θα πούμε εμείς, αλλά να μια ευκαιρία για ψιλή κουβεντούλα! Η ψηφιακή απεικόνιση που βλέπετε εδώ είναι δημιουργία του γνωστού σχεδιαστή Kar Lee, που διατηρεί την σελίδα Kardesign στα κοινωνικά δίκτυα και μοιράζεται τα έργα του είτε απευθείας με το κοινό, είτε σε συνεργασία με ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Προφανώς θέλοντας να αστειευτεί με τις αεροδυναμικές συσκευές που έχουν γεμίσει τα MotoGP τον τελευταίο καιρό, ο Kar Lee παρουσίασε το «KTM RC16 δρόμου, με αεροδυναμικό πακέτο εμπνευσμένο από την μοτοσυκλέτα των MotoGP, που δοκίμασε ο Dani Pedrosa στην Sepang». Οι προσθήκες στην βασική μορφή... βγάζουν μάτι και δεν χρειάζεται καν να τις επιδείξουμε!

Κατά τα άλλα, βλέπουμε για άλλη μια φορά έναν διακαή πόθο των φίλων της KTM: Μία superbike μοτοσυκλέτα δρόμου, με κινητήρα βασισμένο σε αυτόν της RC16 ή έστω σε αυτόν του 1390 Superduke R. Τολμούμε να πούμε, δε, ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι λίγο πιο... προσγειωμένη, από την τελείως εξωγήινη και ακραία προσέγγιση της Kiska για τις σημερινές KTM! Βέβαια, μια μοτοσυκλέτα τόσο φορτωμένη με αεροδυναμικά πιθανόν δεν θα δει μαζική παραγωγή προς το παρόν -όχι απλά διότι δεν παίζουν τόσο ρόλο όσο στους αγώνες, αλλά και γιατί απλώς δεν αρέσουν...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 14:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon