.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 10:21

KTM 450 Rally Replica 2024 - Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Η «καθαρόαιμη» ρέπλικα αγωνιστικής του Dakar γίνεται διαθέσιμη για μια ακόμα χρονιά – Σε... διψήφιο αριθμό αντιτύπων παγκοσμίως. 

H KTM παρουσίασε την 450 Rally Replica του 2024. Μια μοτοσυκλέτα άμεσα συνδεδεμένη με το Rally Dakar και με την αγωνιστική ιστορία των «πορτοκαλί» στον θρυλικό αγώνα, θα γίνει διαθέσιμη σε 80 μόλις αντίτυπα παγκοσμίως. Πάμε να την δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Ο μονοκύλινδρος κινητήρας της 450 Rally Replica φέρει τον γνωστό μονοκύλινδρο κινητήρα υπερυψηλών επιδόσεων με κιβώτιο ταχυτήτων της Pankl, 6 σχέσεων, ο οποίος είναι βασισμένος στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Dakar. Η κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα προέρχεται από την Keihin, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο η μετάδοση, όσο και το πλαίσιο, είναι πανομοιότυπα με αυτά της αγωνιστικής του Rally Dakar!

Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην εργονομία της θέσης οδήγησης, την ελαχιστοποίηση του βάρους αλλά και την οδηγησιμότητα. Οι αναρτήσεις προέρχονται φυσικά από την WP και ανήκουν στην σειρά XACT PRO, ενώ είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Η εξάτμιση του μοντέλου προέρχεται από την Akrapovic.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stefan Huber, τεχνικός διευθυντής του τμήματος KTM Rally, «η 450 Rally Replica είναι μια προέκταση του τμήματος εργοστασιακής ανάπτυξης και έχει αποτελέσει την επιλογή αμέτρητων αναβατών, στην αποστολή τους είτε απλά να συμμετάσχουν σε αγώνες ράλι όπως το Dakar, είτε να επιδιώξουν αποτελέσματα επαγγελματικού επιπέδου. Η μοτοσυκλέτα είναι «Ready to Race» με το που βγει από το κουτί και έχει όλες τις απαιτούμενες δυνατότητες για επιτυχίες υψηλού επιπέδου.» Εννοείται ότι, με μόλις 80 αντίτυπα διαθέσιμα, το μοντέλο θα «κάνει φτερά» εντός ολίγων λεπτών...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 10:27

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon