.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 17:05

KTM 390 Adventure V – Κοντύτερη έκδοση για την Ινδία

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του φθηνότερου 390 Adventure X στην Ινδία, ετοιμάζεται μια ακόμη νέα έκδοση με κοντύτερες αναρτήσεις.

Η ύπαρξη πληθώρας διαφορετικών εκδόσεων ενός μοντέλου είναι, αν μη τι άλλο, μια σαφής ένδειξη επιτυχίας για τη μοτοσυκλέτα. Η σειρά των 390 της ΚΤΜ έχει αποδειχθεί παγκόσμιο λαχείο για την αυστριακή εταιρεία και δεν είναι καθόλου περίεργο πως μόλις τον προηγούμενο μήνα παρουσιάστηκε στην Ινδία – όπου κατασκευάζεται αυτή η οικογένεια από τη Bajaj – η έκδοση 390 Adventure X, στην οποία έχει αφαιρεθεί εξοπλισμός για να προκύψει μια πιο προσιτή εναλλακτική.

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο ινδικός Τύπος αποκαλύπτει πως στις εκθέσεις της ΚΤΜ στην Ινδία έχει εμφανιστεί, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μια ακόμη νέα έκδοση 390 Adventure V.

Εδώ η διαφορά δεν αφορά στο πακέτο εξοπλισμού, αλλά σε ένα συγκεκριμένο μέρος του, τις αναρτήσεις. Η ΚΤΜ έχει φορέσει εδώ χαμηλότερες αναρτήσεις, με διαδρομές σημαντικά μειωμένες από τα 170 και 177 χιλιοστά του κανονικού μοντέλου, με αποτέλεσμα η σέλα να έχει κατέβει από τα 855 στα 830 χιλιοστά.

Στην αρχική είδηση που μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα Zigwheels, οι αναρτήσεις περιγράφτηκαν ως “τροποποιημένες” από την ΚΤΜ, με διαδρομές πως δεν ήταν γνωστές τη στιγμή της αρχικής δημοσίευσης. Λίγο αργότερα ωστόσο, άλλα ινδικά μέσα ανέφεραν πως η ΚΤΜ φόρεσε στο 390 Adventure V τις αναρτήσεις του 390 Duke, με διαδρομές 142 και 150 χιλιοστά μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δεν έχει απολύτως καμιά διαφορά από το βασικό μοντέλο, ως το γνωρίζουμε και στην Ελλάδα, δηλαδή καμιά αλλαγή σε κινητήρα, εξοπλισμό και εμφάνιση πλην του χαμηλώματος.

Μάλιστα, στην Ινδία η νέα έκδοση V έχει ακριβώς την ίδια λιανική τιμή με τη βασική, 338000 ρουπίες ή περίπου €3,800 (ισοτιμία 11/5/23).

Όπως και το 390 Adventure X, το νέο V δύσκολα θα βρει τον δρόμο του προς τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς φαίνεται πως είναι δημιουργίες της ινδικής αντιπροσωπείας με στόχο την καλύτερη κάλυψη της εγχώριας αγοράς της. Καλύτερα βέβαια να μην το αποκλείσουμε εντελώς ως ενδεχόμενο, ελλείψει επίσημης πληροφόρησης επί του θέματος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί λίγο παρακάτω τη διαφορά που κάνει η νέα χαμηλότερη έκδοση.

Πηγή: Zigwheels, Rushlane

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon