.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 11:47

KTM 390 Duke – Νέα φωτογραφία από την επόμενη γενιά

Η επόμενη μέρα του μικρομεσαίου Δούκα φέρνει πολλές αλλαγές και αναβαθμίσεις.

Από το 2021 ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε σε φωτογραφίες τα σχέδια της ΚΤΜ για την επόμενη γενιά της οικογένειας 390, με πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αλλά και νέα μοντέλα – όπως το φημολογούμενο 390 Enduro.

Ωστόσο αυτή γενιά δεν εμφανίστηκε στη γκάμα του 2022, ούτε και σε αυτή του 2023, έτσι πλέον περιμένουμε να δούμε την ανανεωμένη φαμίλια των 390 το 2024.

Η νέα φωτογραφία που μας έρχεται από την Ινδία, όπου εξελίσσονται οι μικρές ΚΤΜ σε συνεργασία με τη Bajaj, μας προσφέρει μιαν ακόμη οπτική στο επόμενο 390 Duke.

Σε αυτή λοιπόν προσέχουμε σωρεία αλλαγών, από τον κινητήρα που μοιάζει να έχει αλλάξει εξωτερικά, ως το ψαλίδι, τις ζάντες και φυσικά τη σχεδίαση.

Συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες που κατά καιρούς συναντάμε στον Τύπο της Ινδίας, φαίνεται πως πάμε για μια ολική ανανέωση της οικογένειας 390, με νέο κινητήρα που κατά μια εκδοχή μεγαλώνει σε κυβισμό, κατά άλλη σε απόδοση. Οι σχετικές φήμες στηρίζονται στο γεγονός πως τα καμουφλαρισμένα μοντέλα δοκιμών φορούν μεγαλύτερο ψυγείο με δύο βεντιλατέρ, στοιχείο που θα μπορούσε να μεταφράζεται σε αυξημένη απόδοση, αλλά εξίσου εύκολα θα συνδεόταν και με ικανοποίηση αυστηρότερη προδιαγραφών εκπομπών.

Επιπλέον, οι πληροφορίες μιλούν να σίγουρη αναβάθμιση των ηλεκτρονικών με αδρανειακή μονάδα IMU στον κεντρικό έλεγχο και συστήματα ασφαλείας με cornering ικανότητες.

Αυτό που σίγουρα θα συμβεί είναι η σχεδιαστική ανανέωση του 390 Duke, με τα μακρύτερα και πιο αιχμηρά πλαϊνά του ρεζερβουάρ να δίνουν τον τόνο.

Από την άλλη, μας προξενεί μια μικρή εντύπωση το “παραδοσιακό” μπροστινό φανάρι που μοιάζει να ξεφεύγει από τη νέα μόδα της ΚΤΜ με κάθετα στοιχημένους προτζέκτορες στις ανάλογες κατασκοπευτικές φωτογραφίες των μεγαλύτερων Duke που έχουμε δει.

Όπως και να έχει, τόσος καπνός χωρίς φωτιά δε γίνεται να υπάρχει και το μόνο πραγματικό ερώτημα δεν αφορά το “αν”, αλλά το “πότε” θα σκάσει μύτη η νέα γενιά 390 Duke. Μέχρι τότε, δείτε αμέσως πιο κάτω ένα βίντεο από τη μοτοσυκλέτα σε δοκιμή στον δρόμο.

Πηγή: Autocar India / Powerdrift (Instagram)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon