.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 10:38

KTM 390 Adventure και 390 Enduro – Νέα γενιά προ των πυλών

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο αυστριακός Τύπος επιβεβαιώνουν πως η ΚΤΜ ετοιμάζεται να ανανεώσει εκ βάθρων τη μικρή της adventure.

Λίγο πριν φύγει το 2021 είχε διαρρεύσει μια φωτογραφία από την Ινδία όπου έδειχνε δύο καμουφλαρισμένες adventure μοτοσυκλέτες σε δοκιμή. Οι Ινδοί μιλούσαν για μια νέα έκδοση KTM 390 Adventure Rally, ωστόσο η νέα εξέλιξη που μόλις προέκυψε δείχνει πως πρόκειται για κάτι αρκετά διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, το αυστριακό περιοδικό Motorrad παρουσιάζει μια μικρή σειρά φωτογραφιών από δύο νέες μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ που εξελίσσονται με δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, στις οποίες ξαναβλέπουμε τη μονοκύλινδρη adventure, αλλά πλέον σε πολύ πιο εξελιγμένη μορφή και, το βασικότερο, με άλλους τροχούς.

KTM 390 spy

Οι δε πληροφορίες που αναφέρονται από τους Αυστριακούς συναδέλφους κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την όλη κουβέντα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, η ΚΤΜ ετοιμάζεται να ανανεώσει ριζικά την 390 Adventure αλλάζοντάς τα όλα. Αρχίζουμε από τα προφανή: νέα σχεδίαση, πιο “adventure” με εντελώς άλλο μούτρο.

KTM 390Adventure spy 1

Μετά έχουμε ακτινωτούς τροχούς με μπροστινό 21 ιντσών, ενώ από όσα πιάνει το μάτι μάλλον έχουμε και εντελώς νέο πλαίσιο και ψαλίδι. Διαφορετικό είναι και το μπροστινό φρένο, καθώς στη θέση της ακτινικής δαγκάνας έχουμε μια συμβατικής τοποθέτησης BYBRE, με το όλο σετ μάλιστα τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά του τροχού, αντί της αριστερής στην τρέχουσα 390 Adventure.

Οι πληροφορίες που συνοδεύουν τη μοτοσυκλέτα μιλούν για μια νέα, ανανεωμένη γενιά του μονοκύλινδρου, η οποία θα παραμείνει στην ίδια χωρητικότητα, ενδεχομένως με λίγο ανεβασμένη απόδοση.

KTM 390Enduro spy

Δίπλα στο 390 Adventure θεάθηκε και μια συγγενής μοτοσυκλέτα που εμφανισιακώς διέφερε στην απουσία του μπροστινού φέρινγκ, στη θέση του οποίου υπάρχει μια μικρή μάσκα εντούρο, αλλά και στη σέλα. Αυτό, λένε, είναι το 390 Enduro, ένα νέο αδελφάκι που αναμένεται να έρθει στην οικογένεια.

Οι πληροφορίες των συναδέλφων από την Αυστρία συνεχίζουν λέγοντας πως θα υπάρξουν ανάλογες μοτοσυκλέτες και στα χρώματα της GASGAS – και για τα δύο πρωτότυπα που βλέπουμε εδώ – ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μια τρίτη έκδοση, 390 Supermoto, ως επόμενο βήμα.

Το πότε είναι ένα άλλο ερώτημα που δεν έχει απάντηση ακόμη. Αν και δεν αποκλείεται να έρθουν νωρίτερα, μάλλον θα πρέπει να τα υπολογίσουμε ως μοντέλα 2024, άρα να παρουσιαστούν κάποια στιγμή στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: Motorrad-magazin.at
Φωτογραφίες: bmh images

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 10:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon