.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 23:24

KTM 890 Adventure 2023 – Ακολουθώντας τα πιο «βατά» χνάρια του «R»

Για το 2023, η πιο «γήινη» έκδοση του 890 Adventure έπεται της πιο μάχιμης, ακολουθώντας την ίδια ρότα αναβαθμίσεων από τον προκάτοχο.

Αρχικά στο κομμάτι της εικόνας, αισθητικά η απλή έκδοση του εν λόγω μοντέλου υιοθετεί τις γραμμές του 890 Adventure R του 2023. Κάτι πρόδηλο στα πλαϊνά πάνελ αλλά στο εμπρός μέρος που πλέον είναι ίσως λιγότερο «rally» και περισσότερο «καθημερινό». Όχι με τη βαρετή έννοια, αλλά τη χρηστική, καθώς πλέον προσφέρεται νέα εργονομία, νέα θέση οδήγησης αλλά και νέα προστασία από τον αέρα, μιας και παρά το παρόμοιο εμπρός φωτιστικό σώμα, τα πλαστικά που το συνδέουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα είναι περισσότερα.

890_adv_23_3.jpg

Εν συνεχεία, το KTM 890 Adventure όντας μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να χειριστεί όλες τις συνθήκες και τις αποστάσεις, στη βάση της παραμένει ο κινητήρας LC8, με την ισχύ των 105 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 100 Nm στις 6500 σ.α.λ.. Η σχεδίαση όπως προείπαμε συνεχίζεται, με το χαμηλό κέντρο βάρους από το ρεζερβουάρ καυσίμου των 20 λίτρων που τον τροφοδοτεί να τονίζει τις γραμμές και την εργονομία του KTM 890 Adventure.

890_adv_23_6.jpg

Στα του εξοπλισμού, συναντάμε την ανάρτηση APEX της WP στα 43χλστ., με δυνατότητα ρύθμισης επαναφοράς και συμπίεσης. Το εν λόγω αμορτισέρ έχει λάβει νέες ρυθμίσεις που στοχεύουν στην εργονομία και τις απαιτήσεις της περιπετειώδους οδήγησης. Ακόμα νέα είναι η μονάδα ABS, 9,3 MP η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα από τον αισθητήρα 6 αξόνων για να παρέχει την καλύτερη ισχύ πέδησης σε διαφορετικά σενάρια. Το βελτιωμένο ABS συνεργάζεται πιο στενά με τα προγράμματα οδήγησης, έτσι ώστε στην εκτός δρόμου λειτουργία του (το οποίο παρέχει μέγιστο έλεγχο πέδησης απενεργοποιώντας το ABS στον πίσω τροχό και μειώνοντάς το στον μπροστινό τροχό) ενεργοποιείται αυτόματα σε λειτουργίες οδήγησης εκτός δρόμου ή ράλι.

890_adv_23_1.jpg

Για την ακρίβεια, το KTM 890 Adventure έχει στάνταρ τρία Modes οδήγησης. Δρόμου, εκτός δρόμου και βροχής. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία ράλι διαθέσιμη η οποία όμως είναι προαιρετική. Ως προς τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, υπάρχει και πάλι το Demo Mode, που επιτρέπει στον αναβάτη να δοκιμάσει το πλήρες πακέτο για τα πρώτα 1500 χλμ και στη συνέχεια να αποφασίσει τι θα αγοράσει και τι όχι.

890_adv_23_2.jpg

Τα παραπάνω, προβάλλωνται στην ενημερωμένη οθόνη TFT 5" η οποία προσελκύει την προσοχή, όχι μόνο λόγω του νέου υλικού (με επίστρωση για ακόμα καλύτερη αποφυγή γρατσουνιών και αντανακλάσεων), αλλά και λόγω του επανασχεδιασμένου συστήματος λογισμικού με μενού και γραφήματα που κάνουν τη συμπεριφορά του KTM 890 Adventure πιο user friendly που λένε και στο χωριό μας. Ο οπίσθιος φωτισμός αντιδρά στο φως του περιβάλλοντος και επειδή η οθόνη TFT και η εφαρμογή KTMconnect συγχρονίζονται πλέον καλύτερα, είναι ακόμα πιο εύκολο και πιο βολικό για τον αναβάτη να ακολουθεί την πλοήγηση Turn-by-Turn+, να ακούει μουσική ή να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις. Ένα χαρακτηριστικό έχει επίσης προστεθεί για το 2023 που επιτρέπει στους αναβάτες να ορίσουν ένα «Top 10» με βάση τις τελευταίες κλήσεις ή τις αγαπημένες εφαρμογές.

890_adv_23_4.jpg

Φτάνοντας προς το τέλος και επιστρέφοντας στην εικόνα, βλέπουμε πιο σπορ γραφικά και πιο δυναμική εμφάνιση, που τονίζεται από τα ελαστικά με έμφαση εκτός δρόμου, τα Pirelli Scorpion STR. Όπως είναι αναμενόμενο, είναι πολύ εύκολο να εξοπλίσετε το KTM 890 Adventure με KTM PowerParts για επιπλέον προστασία, σχάρες και βάσεις αποσκευών, βραχίονες GPS και smartphone, θερμαινόμενες λαβές, διαφορετικά καθίσματα και προβολείς.

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες έρχονται λίαν συντόμως.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 23:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon