.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 09:32

ΚΤΜ 450 SMR 2023

Σε μια αγωνιστική κατηγορία που ακόμα και ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας νίκης ή μιας ήττας, η ακρίβεια που κάνει τα πάντα η KTM 450 SMR του 2023 αποτελεί ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κάθε Supermoto αναβάτης.

Για το 2023 το πλαίσιο είναι εντελώς επανασχεδιασμένο προσφέροντας στην KTM 450 SMR περισσότερη πρόσφυση και σταθερότητα στις ευθείες. Οι τελευταίας γενιάς αναρτήσεις WP XACT αποτελούν το πιο προοδευτικό και ικανό πακέτο που έχει τοποθετηθεί σε μια KTM Supermoto μέχρι σήμερα.

Ο κινητήρας έχασε σχεδόν μισό κιλό βάρους ενώ διατηρεί την κορυφαία απόδοση των 63 hp, ενώ το πεντατάχυτο κιβώτιο της PANKL Racing Systems προσφέρει ομαλές αλλαγές ακόμα και υπό εξαιρετική πίεση χάρη στο επαναστατικό σύστημα Quickshifter.

Με την ρετρό βαφή και τις μωβ πινελιές ενισχύει τον READY TO RACE χαρακτήρα του σχεδίου και η KTM 450 SMR του 2023 είναι το ίδιο όμορφη όσο και ικανή.

Για το 2023 ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 450cc απόδοσης 63 ίππων έχει αλλάξει γωνία τοποθέτησης κατά 2 μοίρες προς τα πίσω με ταυτόχρονη μείωση ύψους του μπροστινού γραναζιού μετάδοσης, και σε συνδυασμό με τη μείωση βάρους στα 26,8 κιλά, πετυχαίνει βελτίωση της αλλαγής κατεύθυνσης. Η κεφαλή με τον ένα εκκεντροφόρο και τις 4 βαλβίδες είναι σχεδιασμένη εκ νέου, πιο μαζεμένη και ελαφριά, ενώ ο εκκεντροφόρος διαθέτει νέο προφίλ και είναι τοποθετημένος χαμηλότερα. Νέας σχεδίασης εισαγωγές και εξαγωγής βελτιώνουν την εισαγωγή καύσιμου μείγματος και την εξαγωγή καυσαερίων, ενώ το νέο καπάκι διαθέτει λιγότερες βίδες. Νέο είναι και το σύστημα ψεκασμού λαδιού στην κεφαλή. Βελτιωμένος είναι και ο στρόφαλος ενώ ο συμπλέκτης της SUTER διαθέτει σύστημα slipper για μείωση φρένου του κινητήρα κατά το φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας. Ξανασχεδιασμένο είναι το κιβώτιο 5 σχέσεων της Pankl με νέα σχέση πρωτεύουσας, 29:72.

Ένα τιμόνι μεταβλητής διατομής της Neken, με διακόπτη επιλογής χαρτογράφησης στο αριστερό γκριπ, ανάμεσα σε δύο χάρτες απόδοσης, αλλά και επιλογή για Traction Control, Launch Control και νέες ρυθμίσεις για το Quickshifter, συμπληρώνουν την εικόνα.

Νέα πλαστικά περιφερειακά όπως σε όλη την αγωνιστική γκάμα KTM και γραφικά από την δεκαετία του '90, δημιουργούν μία μοτοσυκλέτα έτοιμη για αγώνες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 09:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon