.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 09:56

KTM RC990 – Περισσότερα κυβικά και πινακίδες κυκλοφορίας για το RC 8C

Η μοτοσυκλέτα που πιάστηκε σε δοκιμές πιθανότατα αποτελεί τη διαδοχή της παλαί ποτέ RC8.

H KTM έχει βγάλει από τη γκάμα της τη δικύλινδρη superbike RC8 ήδη από το 2015 και, παρότι έχει παρουσιάσει έναν σκασμό μοτοσυκλέτες και κινητήρες έκτοτε, στην κατηγορία αυτή δεν έχει επιστρέψει.

Μια απόπειρα έγινε το καλοκαίρι που πέρασε με το RC 8C, δηλαδή μια καλοακονισμένη εκδοχή πίστας βασισμένη στο 890 Duke, ήρθε σε πολύ περιορισμένη παραγωγή και εξαφανίστηκε σε ελάχιστο χρόνο, παρά την πολύ αλμυρή του τιμή.

Φαίνεται ωστόσο πως η ΚΤΜ δεν έψαχνε απλώς μια ευκαιρία για ένα σπεσιαλάκι, μα είχε στο μυαλό της μια επέκταση στη νέα κατηγορία που πλέον αρχίσει να παίρνει σχήμα: τις νέες σπορ μοτοσυκλέτες που έρχονται να γεμίσουν το κενό των παραδοσιακών τετρακύλινδρων supersport.

Σε αυτό το σημείο της αγοράς προορίζεται λογική αυτή η νέα μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στις δύο φωτογραφίες που αποκάλυψε η αγγλική MCN.

Οι πληροφορίες που συνοδεύουν την είδηση μιλούν για αύξηση κυβισμού στον δικύλινδρο LC8 του 890 Duke, ανεβαίνοντας στα 990 με την ανάλογη τόνωση της απόδοσης από τα 119 του Δούκα σε κάτι πιο κοντά στα 130 άλογα.

Η υπό δοκιμή μοτοσυκλέτα πιθανότατα φέρει το πλαίσιο που έχουμε ξαναδεί σε “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες από τη νέα γενιά Duke, φαίνεται να έχει το ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα (όπως και το RC 8C), καθώς και την ανθρακονημάτινη εισαγωγή αέρα για να ψύχει τις Brembo Stylema μπροστά, ενώ στην ουρά διακρίνεται πεντακάθαρα η βάση πινακίδας κυκλοφορίας.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά άλλα στοιχεία, ούτε κάποιο χρονικό πλαίσιο για την παρουσίασή της. Είμαστε σε αναμονή, κατ’ αρχήν να μάθουμε περί τίνος πρόκειται κι αν όντως είναι η φημολογούμενη έκδοση των 990 cc ή αν φορά τον κινητήρα των 890 ως έχει, και έπειτα να δούμε αν προορίζεται για τη γκάμα του 2022 ή του 2023.

Πηγή: MCN

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon