.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 17:16

KTM 1290 Super Duke RR 2021 – Νέα διαρροή τεχνικών χαρακτηριστικών

Η κορυφαία έκδοση του Σούπερ Δούκα έρχεται λίαν συντόμως και μόλις αποκαλύφθηκαν μερικά ακόμη τεχνικά στοιχεία του.

Γνωρίζουμε ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο πως η ΚΤΜ ετοιμάζει μια έκδοση 1290 Super Duke RR και το γεγονός βεβαιώθηκε από τη σχετική χαρτογραφία που κατατέθηκε στη Γερμανία για έγκριση τύπου.

Τώρα το Αμερικανικό Cycle World αποκαλύπτει νέα στοιχεία που προέρχονται από αντίστοιχα επίσημα έγγραφα άλλων χωρών της Ευρώπης. Σε αυτά λοιπόν επιβεβαιώνεται εκ νέου πως η μέγιστη αποδιδόμενη ονομαστική ισχύς του RR είναι ίδια με αυτή του γνωστού μας R, δηλαδή 177 hp (132 kW).

Παράλληλα όμως οι ονομαστικές τιμές εκπομπών καυσαερίων, που διαφέρουν από αυτές του R, υποδεικνύουν πως υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων και η λογικότερη και απλούστερη εξήγηση είναι πως πιθανότατα αυτή θα ανάγεται στην εξάτμιση.

Μάλιστα οι Αμερικανοί συνάδελφοι μπήκαν στον κόπο να ψάξουν τις προδιαγραφές του τελικού από τιτάνιο της Akrapovic πως πωλείται ως Power Part για το 1290 Super Duke R και παρατήτησαν πως τα νούμερα του RR είναι ίδια, άρα πιθανότατα λύνεται αυτό το μυστήριο.

Ένα ακόμη νέο στοιχείο που προέκυψε αφορά στο βάρος της μοτοσυκλέτας, το οποίο δηλώνεται γύρω στα 10 κιλά κάτω από αυτό του R. Εδώ οι εξηγήσεις είναι επίσης πολλές και εύκολες: άφθονο ανθρακόνημα (γεμάτη η συλλογή των Power Parts ), ενδεχομένως ελαφρύτερες ζάντες συν το κέρδος από το τελικό.

Τα λοιπά θα τα μάθουμε λίαν συντόμως, καθώς στις 26 Ιανουαρίου αναμένεται η αποκάλυψη του 1290 Super Adventure και μετά παίρνει σειρά το 1290 Super Duke RR – ή ο όποια άλλη έκπληξη μας φυλά η ΚΤΜ.

Πηγή: Cycle World

>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το KTM 1290 Super Duke R 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon