.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 12:03

KTM SX 2021 – Βελτιώσεις και τεχνολογία σε όλη τη γκάμα

Βασισμένη σε μια εντυπωσιακή σειρά αγωνιστικών επιτυχιών, η νέα οικογένεια motocross μοντέλων της ΚΤΜ συνεχίζει να εξελίσσεται.

Το 2019 οι αγωνιστικές ΚΤΜ κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους με τον τίτλο του Cooper Webb στο Παγκόσμιο Supercross, αλλά και τη σαρωτική επικράτηση του Jorge Prado στην ΜΧ2 του Παγκοσμίου ΜΧ.

Πίσω από τους τίτλους, οι τρεις αναβάτες της ΚΤΜ στο MXGP απέφεραν έξι νίκες σε μια χρονιά γεμάτη τραυματισμούς για τους πρωταγωνιστές της (Jeffrey Herlings, Antonio Cairolo), ενώ και στις μικρότερες κατηγορίες του Παγκόσμιου ΜΧ οι Αυστριακές μοτοσυκλέτες πρωταγωνίστησαν: 8 στις 9 πρώτες θέσεις των 125 κατακτήθηκαν από αναβάτες της ΚΤΜ, ενώ οι τίτλοι των μικρών κατηγοριών 65 και 85 cc βάφτηκαν πορτοκαλί.

Κι αν στο μεταξύ η σεζόν του 2020 έπεσε θύμα της πανδημίας, όλη αυτή η αγωνιστική επιτυχία προσέφερε πολύτιμη γνώση και εμπειρία στο εργοστάσιο για να εξελίξει κι άλλο τις μοτοσυκλέτες του, σχεδιάζοντας μια γκάμα 2021 που έχει έναν και μόνο στόχο: να προσφέρει στους αναβάτες τις ελαφρύτερες, πιο ευέλικτες, ισχυρότερες και καλύτερα εξοπλισμένες μοτοσυκλέτες ΜΧ.

Οι βελτιώσεις για το 2021 διατρέχουν όλη τη γκάμα με αλλαγές σε πλαίσια και αναρτήσεις, κούρδισμα των κινητήρων για ακόμη περισσότερη αξιοπιστία, νέα λάστιχα και φρέσκα γραφικά.

Ας δούμε αναλυτικότερα τι αλλάζει:

Όλη η γκάμα

- Αναρτήσεις: Το πιρούνι και αμορτισέρ WP XACT ανανεώθηκε με νέα εξαρτήματα και σετάρισμα λίγο πιο σφικτό.

- Λάστιχα: Όλη η γκάμα ντύνεται με Dunlop Geomax MX-33, μια επιλογή που έχει αποδείξει την απόδοση στην πίστα και την προσαρμοστικότητά της.

- Νέα γραφικά

KTM 450 SX-F

Το κορυφαίο μοντέλο της τετράχρονης γκάμας πέρασε από μια εκτενή διαδικασία βελτίωσης στον κινητήρα του με αλλαγές σε πιστόνι, στρόφαλο, κάρτερ, μηχανισμό βαλβίδων και κιβώτιο ταχυτήτων. Όλες οι επεμβάσεις έγιναν με γνώμονα την αυξημένη αξιοπιστία, παράλληλα κερδίζοντας σε βάρος και ενσωματώνοντας επιλογές benefits που διευκολύνουν τη συντήρηση του μοτέρ.

KTM 450 SX-F / 350 SX-F / 250 SX-F

Ένα νέο κιτ συνδεσιμότητας με την εφαρμογή myKTM app είναι διαθέσιμο στον κατάλογο των KTM PowerParts, επιτρέποντας στον αναβάτη να εισάγει τις προσωπικές του ρυθμίσεις στο KTM SX-F του ανάλογα με τα γούστα του και φυσικά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πίστας χωρίς να χρειάζεται τεχνική υποστήριξη. Η myKTM app προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων που γίνονται άμεσα, προνόμιο που ως τώρα απολάμβαναν μόνο οι εργοστασιακοί αναβάτες.

KTM 125 SX / 150 SX

Νέο πιστόνι και νέα εξαρτήματα για τον συμπλέκτη

KTM 85 SX / 65 SX / 50 SX / 50 SX MINI

- Νέα γκαζιέρα για απαλότερη απόδοση

- Μεγαλύτερες δισκόπλακες και νέες δαγκάνες της Formula για το 85 SX

- Νέο αλουμινένιο τιμόνι κωνικής διατομής για όλα τα Sportminicycles

Όπως πάντα, η νέα γκάμα των ΚΤΜ SX και Sportminicycles για το 2021 ολοκληρώνεται με τα KTM PowerParts, ενώ και για τον αναβάτη η ΚΤΜ διαθέτει μια πλήρη γκάμα PowerWear.

Η νέα σειρά ΚΤΜ SX 2021 θα αρχίσει να διατίθεται στο δίκτυο της εταιρείας από αυτόν τον μήνα, Ιούνιο 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 12:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon