.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 10:24

KTM 790 Adventure R Rally 2020 - «Ντακαρίσια» έκδοση, μόλις σε 500 κομμάτια

Στην αρχή γνωρίσαμε το 790 Adventure. Ο Βενιαμίν της οικογένειας. Προχωρήσαμε στον μέχρι πρότινος πολέμαρχο 790 Adventure R. Και τώρα καλωσορίζουμε τη νέα κορυφαία hardcore off-road έκδοση της οικογένειας, το 790 Adventure R Rally.

Το KTM 790 Adventure R Rally 2020 θα παραχθεί μόλις σε 500 κομμάτια, ενώ απευθύνεται στους αναβάτες που απαιτούν hardcore χωμάτινες επιδόσεις, και ψάχνουν την ιδανική μοτοσυκλέτα για χωμάτινους αγώνες Rally.

Βασίζεται στο 790 Adventure R, διατηρώντας το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 95hp. Διαφέρει κυρίως στις αναρτήσεις, όπου βρίσκουμε την κορυφαία σειρά WP XPLOR PRO. Θυμίζουμε πως το 790 Adventure R έχει κι αυτό Xplor, αλλά όχι τη σειρά Pro. Η ΚTM αναφέρει πως οι συγκεκριμένες αναρτήσεις κατασκευάζονται από το ίδιο τμήμα που δημιουργεί τις αναρτήσεις των εργοστασιακών αγωνιστικών μοτοσυκλετών της φίρμας, και παρέχουν ανάλογη απόδοση στις ακραίες συνθήκες οδήγησης.

Πρώτα από όλα, διαθέτουν 30mm έξτρα στη διαδρομή τους, δημιουργώντας μια έξτρα ψηλή σέλα στα 910mm. Το πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XPLOR PRO 7548 διαθέτει τεχνολογία κωνικών βαλβίδων, ένα μοναδικό σύστημα που επιτρέπει επιδόσεις απόσβεσης σχεδόν χωρίς όρια σύμφωνα με την ΚΤΜ. Η ΚΤΜ αναφέρει μάλιστα πως η ρύθμιση των αναρτήσεων έχει τέτοιο εύρος που σε άλλα, συμβατικά συστήματα επιτυγχάνεται μόνο με επέμβαση στο εσωτερικό των αναρτήσεων.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ WP XPLOR PRO 6746, που έχει εξελιχθεί μέσα από την αγωνιστική εμπειρία της ΚΤΜ. Το εν λόγω αμορτισέρ διαθέτει τελευταίας γενιάς, αντιτριβικά εξαρτήματα, παρέχοντας βελτιωμένες επιδόσεις στις αποσβέσεις του, μειώνοντας παράλληλα την κόπωση του αναβάτη. Το αμορτισέρ δεν έχει μοχλικό, διαθέτοντας όμως σύστημα PDS (Progressive Damping System). Πέρα από τις αναρτήσεις, η ΚΤΜ εφοδίασε τη νέα της μοτοσυκλέτα με σύστημα εξάτμισης της Akrapovic, προστατευτικά carbon στο ρεζερβουάρ, και Quickshifter+ στον βασικό εξοπλισμό.

Νέα είναι τα χρώματα και τα γραφικά, με διάφανη ζελατίνα και… φτεράκια (!),οι ζάντες είναι νέες και πιο στενές από το R, με σαμπρέλες για σκληρή χωμάτινη οδήγηση, η σέλα διαφορετική, ίσια για καλύτερη εργονομία, και τα μαρσπιέ ειδικά για Rally. Hubert Trunkenpolz (CMO KTM AG): «Ο λόγος που κατασκευάσαμε το KTM 790 ADVENTURE R RALLY είναι επειδή… μπορούμε! Στην ΚΤΜ θέλουμε να σπρώχνουμε τους εαυτούς μας συνεχώς, παράλληλα με την εξέλιξη των προϊόντων μας, αυτός είναι ο READY TO RACE δρόμος. Έχουμε τα εργαλεία, και ξέρουμε πώς να φτιάχνουμε μια πραγματικά μοναδική μοτοσυκλέτα για τους σκληροπυρηνικούς πελάτες μας.

Με τα Pro εξαρτήματα μας, η WP παρέχει αναρτήσεις κοντά στο επίπεδο των εργοστασιακών αναβατών μας που κερδίζουν το Rally Dakar 18 συνεχόμενες χρονιές. Το νέο KTM 790 Adventure R Rally είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα: Ένα Rally bike έτοιμο για κάθε περιπέτεια.»

Όσον αφορά στην τιμή, τη διαθεσιμότητα και την διαδικασία παραγγελιών, θα ανακοινωθούν στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 10:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon