.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 13:37

2019 KTM 790 Adventure R – Πρώτη επίσημη εμφάνιση

Η ΚΤΜ ετοιμάζει το νέο της μεσαίο Adventure για το ντεμπούτο του

Είναι ένα από τα πιο σίγουρα νέα μοντέλα που περιμένουμε το ερχόμενο φθινόπωρο και η ΚΤΜ αποκαλύπτει πως θα το δούμε να ξεπροβάλλει κάτω από το σεντόνι του στις 6 Νοεμβρίου 2018 στο Μιλάνο και την EICMA. Μιλάμε φυσικά για το 790 Adventure R, το οποίο θα είναι το δεύτερο μοντέλο που θα χτιστεί γύρω από τον νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του 790 Duke.

Η ΚΤΜ τρέχει τα τελικά βήματα στην εξέλιξη του νέου Adventure και αυτό προφανώς εμπλέκει ονομαστούς Περιπετειώδεις τύπους σαν τον Chris Birch, ενώ η επιλογή του τόπου για να μας δώσει μια πρώτη ματιά στο νέο μοντέλο ήταν το European Adventure Rally που φιλοξενήθηκε στη Σαρδηνία στις 20 Ιουνίου.

KTM 790 ADVENTURE R P2 01

Εκεί λοιπόν οι Αυστριακοί έδωσαν στη δημοσιότητα μερικές νέες φωτογραφίες από τη μοτοσυκλέτα που εμφανώς δεν έχει ακόμη το φινίρισμα που θα χρειαστεί πριν γεμίσει βιτρίνες, ωστόσο λειτουργικά πρέπει να είναι στα πολύ τελευταία στάδια εξέλιξης πριν την παραγωγή.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη πολύ λιγοστές, καθώς η ΚΤΜ αποκαλύπτει μόνο τα εξής:

- Φορά τον νέο δικύλινδρο σε σειρά LC8c των 799 cc, ρυθμισμένο για ροπή σε ευρύτερο φάσμα στροφών συγκριτικά με το 790 Duke
- Θα βγάζει πάνω από 400 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ
- Χαμηλό ύψος σέλας για εύκολο χειρισμό παντού
- Χαμηλά τοποθετημένο το καύσιμο για ανάλογα χαμηλό κέντρο βάρους
- Πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP μπροστά και πίσω (PDS το αμορτισέρ)
- Ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά, με ABS που θα διαθέτει και ρύθμιση off-road
- Ακτινωτές ζάντες για δυνατότητα επιλογής καθαρά χωματερών ελαστικών
- Ρυθμιζόμενη εργονομία
- LED φώτα παντού
- Πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, συμπεριλαμβανομένου αισθητήρα γωνίας κλίσης και τεχνολογία ride modes
- Μεγάλη γκάμα από επίσημα KTM PowerParts

KTM 790 ADVENTURE R presentation C

Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε ενώπιον των 150 τυχερών που πρόλαβαν να κλείσουν τη θέση τους στο European Adventure Rally και οδηγήθηκε από τον Birch, ο οποίος μετά δήλωσε:

“Είμαι ειλικρινά τρελαμένος με το νέο ΚΤΜ 790 Adventure R. Φυσιολογικά, έχω μεγάλη εμπειρία από enduro μοτοσυκλέτες και τις σπουδαίες ικανότητες των μεγάλων ΚΤΜ Adventure και αυτό εδώ δείχνει ως ο τέλειος συνδυασμός των δύο κόσμων. Προφανώς αυτό που οδήγησα είναι ακόμη ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Δε βλέπω την ώρα να καβαλήσω το τελικό μοντέλο παραγωγής.”

KTM 790 ADVENTURE R P2 02

Στο ίδιο πανηγυρικό κλίμα, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΚΤΜ, Luke Brackenbury εξήγησε:

“Η ΚΤΜ άκουσε τους πελάτες και τους εμπόρους της από όλον τον κόσμο που επανειλημμένα ζητούσαν ένα σκληροπυρηνικό, μεσαίας χωρητικότητας Adventure μοντέλο. Μην γελιέστε, αυτό το νέο ΚΤΜ θα είναι το πιο εστιασμένο στην απόδοση μεσαίο τουριστικό endurο της αγοράς, με τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ανταγωνίζονται στα ίσια μοτοσυκλέτες πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας. ”

Κοινώς, ετοιμαστείτε.

KTM 790 ADVENTURE R presentation 02

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 13:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video - KTM SX 2019 KTM 790 Duke R - Spy pics »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon