.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 18:22

KTM EXC 2019 - Ανανέωση στα σημεία

 

Η δίχρονη επανάσταση συνεχίζεται!

Πριν ένα χρόνο, η KTM τάραξε τα νερά στο κόσμο του enduro και όχι μόνο, παρουσιάζοντας τα πρώτα δίχρονα μοντέλα ευρείας παραγωγής με ψεκασμό!  Αποτέλεσε το μεγαλύτερο εξελικτικό βήμα στην ιστορία αυτού του είδους κινητήρα και σίγουρα, η κίνηση που έδωσε παράταση ζωής στο μοτέρ που απειλούνταν με αφανισμό, λόγο των αυστηρών προδιαγραφών περί εκπομπής ρύπων.

ktem exc 300 2019 3
300 EXC 

Ωστόσο, η προσθήκη του ψεκασμού, είχε πολλαπλά οφέλη! Για πρώτη φορά, οι δίχρονοι κινητήρες απαλλάχθηκαν από προβλήματα που θεωρούνταν “εγγενή”, όπως η ανομοιομορφία στην απόδοση, η έλλειψη δύναμης χαμηλά, η απουσία γραμμικότητας, το υπερβολικό κάπνισμα από την εξάτμιση, η μεγάλη κατανάλωση λαδιού, η ανάγκη για ζέσταμα και οι ρυθμίσεις αναλόγως του υψομέτρου και λοιπόν συνθηκών.

ktem exc 250 2019 1
250 EXC 

Με λίγα λόγια, τα “ψεκαστά” 2Τ ΚΤΜ κατάφεραν αυτό που αποτελούσε ένα ουτοπικό σενάριο μέχρι πριν λίγα χρόνια, δηλαδή τον συνδυασμό των θετικών χαρακτηριστικών λειτουργίας των δίχρονων και των τετράχρονων κινητήρων. Τα μοτέρ των EXC TPI, εξακολουθούν να έχουν πολύ λιγότερα κινούμενα μέρη από τα τετράχρονα, να είναι λιγότερο απαιτητικά σε συντήρηση, ελαφρύτερα και –φυσικά- να διατηρούν τον δίχρονο χαρακτήρα τους.

ktem exc 125 2019 1
150 XC-W

Η ΚTM, θα μπορούσε να επαναπαυθεί στις δάφνες της αλλά για την “Ready to Race” εταιρεία, η εξέλιξη και η βελτίωση απλά δεν σταματούν! Έτσι, για το 2019, τα 250 EXC TPI και 300 EXC TPI, φέρουν νέες εργοστασιακές ρυθμίσεις στο πιρούνι καθώς και στο πίσω αμορτισέρ (αμφότερα WP φυσικά), στο οποίο έχει επανασχεδιαστεί το έμβολο για καλύτερα χαρακτηριστικά απόσβεσης.


ktem exc 125 2019 2
125 XC-W

Νέο είναι και το κάλυμμα της σέλας, όπως και η ισχυρότερη μπαταρία, καθώς και τα γραφικά που εκπέμπουν μια “factory / εργοστασιακή” αύρα. Παραμένουν βέβαια στοιχεία άξια αναφοράς, όπως τα υψηλής απόδοσης φρένα της brembo, το τιμόνι της NEKEN, τα “no-dirt” μαρσπιέ με την σχεδίαση που αποβάλει την λάσπη και τα κατασκευασμένα σε CNC κοπτικό, κέντρα των τροχών.

ktem exc 300 2019 4
EXC 300

Τα 125 XC-W και 150 ΧC-W επίσης, είναι φορείς βελτιώσεων για το 2019. Νέος κύλινδρος με επανασχεδιασμένη θυρίδα εξαγωγής και νέο power valve, προσδίδουν καλύτερη απόδοση στην υψηλή περιοχή λειτουργίας του μοτέρ, το οποίο, έχει μικρύνει τις διαστάσεις στο πλάτος, με την επανασχεδίαση της μανιβέλας, του συμπλέκτη και του καλύμματος αυτού. Τέλος, επανασχεδιασμένο είναι και το κιβώτιο 6 σχέσεων προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του και η αξιοπιστία του.  

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 19:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon