.
Κατηγορία Italjet
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 19:43

EICMA 2022 – Italjet Dragster 500GP – Πρωτότυπο θηριάκι 43 ίππων

Η Italjet προκαλεί ξανά αίσθηση στο Μιλάνο με ένα πρωτότυπο που θα βγει στην αγορά το 2024.

Η επιστροφή του αξέχαστου και πολύ διαφορετικού σκούτερ Dragster έγινε πραγματικότητα το 2019 στην EICMA εκείνης της χρονιάς, ενώ τρία χρόνια (και έναν κορωνοϊό και αμέτρητα λογιστικά προβλήματα στην παγκόσμια παραγωγή και μεταφορές) μετά επιτέλους έχει φτάσει στις αγορές του κόσμου σε δύο εκδόσεις, 125 και 200 κυβικών.

Μπορεί στο επίπεδο του εντυπωσιασμού και της μοναδικότητας το νέο Dragster να παίρνει 11 στα 10, αλλά πλέον δεν έχει το πλεονέκτημα που είχε στην πρώτη του γενιά, όταν ο δίχρονος κινητήρας των 180 cc του χάριζε ένα συναρπαστικό πλεονέκτημα και στο άνοιγμα του γκαζιού.

 MG 8059

Αυτό πιθανότατα θα διορθωθεί με το νέο μοντέλο που σήμερα το πρωί λανσάρει η Italjet στην EICMA 2022. To Dragster 500GP είναι ένα υβρίδιο σκούτερ και μοτοσυκλέτας, με την ξεχωριστή και προχωρημένη εμφάνιση των μικρών αδελφών του και το οποίο – κατά τους ανθρώπους της Italjet – είναι ένα hyper sport μοντέλο που φέρνει τη δύναμη μιας μοτοσυκλέτας στο ελαφρύ βάρος και ευελιξία ενός hyperscooter, δημιουργώντας αυτό που ο Ιταλοί βαπτίζουν ως Urban Geared.

Πίσω από τις πομπώδεις εκφράσεις πάντως, η ουσία μας δείχνει ένα σκούτερ με τροχούς 5 ιντσών και λάστιχα Pirelli Diablo Scooter, κινούμενο από έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο με 2 εκκεντροφόρους και τετραβάλβιδη κεφαλή που αποδίδει 43 hp στις 8,000 rpm και 4.4 kgm στις 6,000 rpm μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων με υγρό πολύδισκο συμπλέκτη.

 MG 8145

Το Dragster 500GP σχεδιάστηκε στο Italjet Style Center στην πόλη Castel Guelfo di Bologna και το πλάνο είναι να βγει σε έκδοση παραγωγής το 2024, εξολοκλήρου κατασκευασμένο στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 20:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon