Το νέο μοντέλο συνδυάζει τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της Italjet με δικύλινδρο κινητήρα 449 κ.εκ. και ένα σύστημα μετάδοσης που επιτρέπει τόσο πλήρως αυτόματη όσο και χειροκίνητη λειτουργία.

Ο υγρόψυκτος, εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας των 449 κ.εκ., με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής (DOHC), αποδίδει 35 kW ή περίπου 47,6 ίππους στις 9.500 σ.α.λ., με μέγιστη ροπή 41 Nm στις 8.000 σ.α.λ.
Το Dragster 459 Twin συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 5+, με την Italjet να ανακοινώνει κατανάλωση 4,1 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO₂ 98 g/km. Το βάρος του αναφέρεται στα 180 κιλά, χωρίς καύσιμο.
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του νέου Dragster είναι το SmartShift. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει την πλήρως αυτόματη λειτουργία για την καθημερινή μετακίνηση ή να αναλάβει ο ίδιος τις αλλαγές σχέσεων χρησιμοποιώντας paddles στο τιμόνι, χωρίς μανέτα συμπλέκτη.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης Launch Control, αλλά και Urban Assist Mode, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να κάνει ευκολότερους τους ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα και την οδήγηση μέσα σε πυκνή αστική κυκλοφορία.
Στη λίστα προστίθενται σύστημα πλοήγησης, keyless εκκίνηση, αντικλεπτικό σύστημα και TPMS για την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών.
Το μοντέλο διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, καθώς και το πατενταρισμένο σύστημα ISAS (Italjet Independent Steering and Suspension), συνεχίζοντας τη διαφορετική προσέγγιση της εταιρείας στη σχεδίαση του εμπρός συστήματος των Dragster.

Τα πρώτα Dragster 459 Twin έχουν ήδη αρχίσει να παραδίδονται σε αγορές του εξωτερικού, ενώ σύμφωνα με την Italjet θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες χώρες. Προς το παρόν δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για το πότε και με ποια τιμή θα το δούμε στην Ελλάδα.










