.
Κατηγορία Indian
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 12:30

Indian 101 Scout – Κορυφαία έκδοση Scout στα σκαριά

Η Indian κατοχύρωσε στις ΗΠΑ το όνομα 101 Scout, κίνηση που υπονοεί σαφώς την πρόθεσή της να φτιάξει μια νέα εκδοχή της βασικής της μοτοσυκλέτας.

Όπως μας θυμίζει το αμερικανικό Cycle World – που δημοσίευσε την είδηση – το 101 Scout ήταν ένα μοντέλο που παράχθηκε από το 1928 ως το 1931 και ουσιαστικά αποτέλεσε τη δεύτερη γενιά Scout που αντικατέστησε την πρώτη του 1919.

Όντας ελαφριά και τεχνολογικά προηγμένη για τα δεδομένα της εποχής της, η μοτοσυκλέτα με τον V2 των 45 κυβικών ιντσών (737 cc) έγινε η αγαπημένη των αγωνιζόμενων αναβατών και ο θρύλος της έμεινε στην ιστορία καθώς αντικαταστάθηκε από μια φτηνότερη και βαρύτερη μοτοσυκλέτα, τη Standard Scout, το 1932.

Αυτή η σύντομη ιστορία πιθανότατα μας δείχνει και την κατεύθυνση που αναμένεται να πάρει η Indian όταν (και αν) φτιάξει το νέο 101 Scout. Δηλαδή περιμένουμε μια μοτοσυκλέτα-φόρο τιμής σε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της ιστορίας της Indian Motorcycles, η οποία λογικά θα στέκεται λίγο ψηλότερα από την υπόλοιπη οικογένεια σε εξοπλισμό, ενδεχομένως και σε δύναμη.

Για την ιστορία, το Cycle World εξηγεί πως η Indian έχει πατεντάρει το ίδιο όνομα και το 2012, ενώ το ανανέωσε και το 2015, ωστόσο πλέον στις ΗΠΑ έχει τεθεί σε ισχύ ένας νέος νόμος από πέρυσι, Trademark Modernization Act, σύμφωνα με τον οποίο το κατατεθειμένο trademark, δηλαδή η πατέντα του ονόματος, δε μπορεί να έχει άπειρη ισχύ και θα πρέπει να μετουσιωθεί σε προϊόν σύντομα αλλιώς θα χαθεί το δικαίωμα κατοχύρωσης.

Αυτό προφανώς σημαίνει πως, εφόσον η Indian όντως σκοπεύει να φτιάξει το 101 Scout, θα πρέπει να το κάνει σύντομα.

Πηγή: Cycle World

>>> Στην κεντρική φωτογραφία, για λόγους εικονογράφησης της είδησης, απεικονίζεται το Indian Scout Bobber 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon