.
Κατηγορία Indian
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 10:48

Indian Challenger – Νέες αποκαλύψεις για την υγρόψυκτη touring μοτοσυκλέτα

Η Indian Motorcycle ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα και μια νέα σειρά μοντέλων πάνω του, γεγονός που γνωρίζουμε εδώ και μήνες και τώρα το επιβεβαιώνουμε μετά από “επίσημη” διαρροή.

Τον περασμένο Απρίλιο είχαν διαρρεύσει μερικές φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης που έδειχναν κάποια μελλοντικά μοντέλα που ετοιμάζει η Indian. Ανάμεσα σε αυτά βρισκόταν μια μεγάλη τουριστική cruiser μοτοσυκλέτα, καθώς και το γυμνό Apollo Tracker με κινητήρα 1,200 cc (πιθανότατα τον ίδιο με του FTR) που θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε μια Street και μια Adventure έκδοση – όλα αναμένονται σταδιακά ως το 2021.

Το ενδιαφέρον εύλογα έπεσε πάνω στη μεγάλη cruiser, καθώς αυτή θα εισάγει έναν νέο υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο V2 κινητήρα με χωρητικότητα 1,770 cc και απόδοση 120 hp ονόματι Powerplus 108. Μάλιστα περίπου την ίδια περίοδο (Απρίλιο) βρήκαν τον δρόμο τους προς τη δημοσιότητα και σχέδια πατέντας που κατέθεσε η Αμερικανική εταιρεία για τον νέο της κινητήρα.

Indian water cooled engine 4

Αρχικά το σχέδιο αποκαλείτο κωδικά Legend, μετά μάθαμε πως θα κυκλοφορήσει ως Raptor, αλλά τώρα φαίνεται πως το τελικό όνομα της νέας μοτοσυκλέτας θα είναι Challenger, όνομα που η Indian έχει κατοχυρώσει εδώ και μερικούς μήνες. Η αποκάλυψη έγινε με τη διαρροή βίντεο στο Facebook, το οποίο ωστόσο κατέβηκε σε ελάχιστο χρόνο.

Ήδη κυκλοφορούν φήμες πως υπάρχει πρόβλεψη να εμπλουτιστεί αυτός ο κινητήρας και με σύστημα μεταβλητών βαλβίδων, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για μια σχετική πατέντα που έχει καταθέσει η εταιρεία, ωστόσο οι ως τώρα πληροφορίες δεν το επιβεβαιώνουν.

indian planning document

Αυτό που δείχνει μάλλον σίγουρο, είναι πως το Challenger θα μας έρθει ως μοντέλο 2020, μαζί με τις δύο πρώτες εκδόσεις του μοντέλου Apollo, Tracker και Street.

Επίσης, είναι εμφανής η πηγή έμπνευσης στην ονοματοδοσία της Indian, αφού τα Challenger και Apollo παραπέμπουν σε διαστημικές αποστολές της NASA.

indian challenger scoop 1

Ο στόχος της πάντως είναι πάρα πολύ γήινος, ονομάζεται Harley-Davidson και έχει επίσης προαναγγείλει μια σειρά μοντέλων που θα φορά νέο υγρόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα και περιλαμβάνει και street και adventure μοντέλα. Η μάχη της Αμερικανικής αγοράς μόλις αρχίζει και προμηνύεται ανελέητη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 16:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon