Κατηγορία Harley Davidson
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 14:58

Harley-Davidson - Ανακοίνωσε 5 ΝΕΑ μοντέλα

Κι όταν λέμε ΝΕΑ, εννοούμε ΝΕΑ!

Μετά την δημοσίευση και των τελευταίων ανησυχητικών οικονομικών στοιχείων, η Harley-Davidson δείχνει να ξυπνά, παρουσιάζοντας όχι ένα, όχι δύο, αλλά ΠΕΝΤΕ πραγματικά νέα μοντέλα, θέλοντας να πείσει πελάτες, μέτοχους και επενδυτές πως έχει πλάνο και στρατηγική για το άμεσο μέλλον.

Το σχέδιο ανάπτυξης της αμερικάνικης φίρμας τιτλοφορείται «More Roads to Harley-Davidson», ήτοι «περισσότεροι δρόμοι για τη Harley-Davidson», και σε αυτό παρουσιάζονται 5 ΝΕΑ μοντέλα, με ορίζοντα παραγωγής μέχρι το 2022.

Τόσο το επίσημο δελτίο τύπου με τις ανακοινώσεις του Προέδρου της HD, Matt Levatich, όσο και το βίντεο που συνοδεύει τα νέα μοντέλα, επικεντρώνονται στη μελλοντική γενιά αναβατών, θέλοντας να δείξουν πως η Harley-Davidson κοιτάζει προς τα εμπρός, και δεν φοβάται να καταπιαστεί με νέα project, για να φέρει νέους πελάτες στους κόλπους της.

Οι τρεις άξονες του σχεδίου ανάπτυξης είναι οι εξής:

1) Νέα προϊόντα
2) Διεύρυνση πελατολογίου
3) Καλύτερα στημένοι dealers

Νέα Προϊόντα

Η Harley-Davidson παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα 500 κ.εκ. έως 1.250 κ.εκ. (middleweight την ονομάζει) με μοτοσυκλέτες σε τρεις κατηγορίες και τέσσερις διαφορετικούς κυβισμούς!

Εδώ έρχεται μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ιστορίας της Harley-Davidson, καθώς στην παραπάνω πλατφόρμα βλέπουμε να κάνουν την εμφάνιση τους τρία πραγματικά φρέσκα μοντέλα.

Pan America2

το Pan America 1250 (ναι! Μια Adventure μοτοσυκλέτα από τη Harley!),

Photo2

ένα Custom 1.250 κ.εκ.

Photo3

και ένα Streetfighter μοντέλο στα 975 κ.εκ..

Και οι τρεις αυτές μοτοσυκλέτες θα ξεκινήσουν να διατίθενται στο αγοραστικό κοινό ξεκινώντας από το 2020, ενώ θα δούμε κι άλλους κυβισμούς να προστίθενται σε αυτά τα μοντέλα μέχρι το 2022 -ανάμεσα τους πιστεύουμε πως θα υπάρχει και ένα μικρό Adventure!

Η Harley-Davidson εξελίσσει παράλληλα και ένα μικρότερο μοντέλο 250-500 κ.εκ. για τις αγορές της Ασίας (φέρε και σε εμάς Harley!), με στρατηγική συνεργασία με έναν κατασκευαστή της Ινδίας.

LiveWire

Πέρα από τις μοτοσυκλέτες με θερμικό κινητήρα, η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως το ηλεκτρικό μοντέλο LiveWire θα βγει στην παραγωγή τον Αύγουστο του 2019. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο σε μια ευρύτερη γκάμα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών δίχως συμπλέκτη, που στόχο έχει να αναδείξει την HD σε πρωταγωνιστή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

EV images 2

Μάλιστα στο βίντεο, και στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που πατάει ανάμεσα σε 2 κόσμους, αυτόν της μοτοσυκλέτας και εκείνον του ποδηλάτου!

Διεύρυνση πελατολογίου

Photo3a

Πέρα από τα νέα μοντέλα, η Harley-Davidsonπροτίθεται να φρεσκάρει την προσέγγιση της στο αγοραστικό κοινό της, ώστε να καταφέρει να διευρύνει το πελατολόγιο της.

Αυτό σύμφωνα με τους Αμερικανούς, θα γίνει μέσω της προσφοράς καλύτερης εμπειρίας σε όλα τα κανάλια πωλήσεων της εταιρείας, ακόμα και με την εφαρμογή VR τεχνολογίας στους dealers της!

Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα συνάψει στρατηγικές συμμαχίες με παρόχους ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να μπορεί να διαθέτει τα προϊόντα της σε ένα διευρυμένο κοινό.

Νέα μορφή καταστημάτων

Photo2a

Η νέα μορφή των σημείων πώλησης της HD θα περιλαμβάνει μικρότερα urban καταστήματα σε παγκόσμια κλίμακα, ώστε να εξαπλωθεί η διάδοση της φίρμας στον αστικό πληθυσμό, και να αυξηθούν οι πωλήσεις των προϊόντων της -μοτοσυκλέτες, αξεσουάρ και ρουχισμός.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 17:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube