.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 21:47

Honda CRF 1000F Africa Twin - Τα τεχνικά χαρακτηριστικά!

 

Διέρρευσαν στην Πορτογαλία!

 

 

Νέα διαρροή είχαμε από την Πορτογαλία αυτή τη φορά, για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου CRF 1000L Africa Twin! Μπορεί το πρωί να είδαμε για πρώτη φορά ολόκληρη την μοτοσυκλέτα σε video, τώρα υπάρχει και η πρώτη επίσημη φωτογραφία από press kit αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Το site της αντιπροσωπείας της Honda στην Πορτογαλία δημοσίευσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά - προφανώς κατά λάθος, αλλά αρκούσε λίγη ώρα online για να αντιγραφούν και να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Τα τεχνικά του, δεν αποτελούνται από νούμερα που μαγνητίζουν το μάτι - οπτικά μπορούσαμε να πάρουμε μία ιδέα και επιβεβαιώνεται ότι είναι οριακά ελαφρύ, στα 208 κιλά για την απλή έκδοση ( 228 γεμάτη καύσιμο), και 212 / 232 για την έκδοση με το σύστημα φρένων ABS . Αν απορείτε για την έκδοση με και χωρίς ABS, η Honda για το 2015 μπορεί να παράγει τέτοια μοτοσυκλέτα, μιας και το ABS είναι αναγκαστικό από το 2016.
Στην έκδοση με ABS / DCT - το αυτόματο σύστημα διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission, το βάρος φτάνει στα 222 και 242 κιλά για άδεια και γεμάτη καύσιμο αντίστοιχα, πάντα σύμφωνα με τα νούμερα της Honda - νούμερα που δεν τα λες και λίγα.
Στις εκδόσεις με και χωρίς DCT, το πλάτος της μοτοσυκλέτας διαφοροποιείται - από τα 875 χιλιοστά στα 930 χιλιοστά - μπορεί  αυτή η διαφορά αφορά στο παχύτερο καπάκι του διπλού συμπλέκτη στον κινητήρα, αν και περισσότερο πιθανό είναι να έχει φαρδύτερο τιμόνι για ασφάλτινη χρήση, ή να χρησιμοποιεί και αντίβαρα. Αν διαφοροποιείται στο πλάτος του κινητήρα, σημαίνει ότι τα πλαϊνά του fering / τιμόνι, παραμένουν στα 875 χιλιοστά στο συνολικό τους πλάτος και τα 55 χιλιοστά που προστίθενται, είναι όντως από τον κινητήρα - ρίξτε μία ματιά σε ένα Crosstourer 1200 με σύστημα DCT και θα καταλάβετε. Μήκος και ύψος στο νέο Africa, παραμένουν στα ίδια νούμερα ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, στα 2335 χιλιοστά για το μήκος και 1475 χιλιοστά για το ύψος. Αμετάβλητο παραμένει το μεταξόνιο στα 1585 χιλιοστά.

Έτσι συμπεραίνουμε ότι η απλή έκδοση, θα βγαίνει χωρίς ABS και DCT, όντας η πιο χωμάτινη με λιγότερα βοηθήματα. Με το ύψος σέλας να βρίσκεται στα 870 χιλιοστά - χωρίς να αναφέρεται κάποια ρύθμιση εις ύψος, αλλά και την απόσταση από το έδαφος να βρίσκεται στα 250 χιλιοστά, αναμένεται να είναι βολική για μεσαίου ύψους αναβάτες, αλλά και χρήση στο χώμα.
Βλέπουμε άλλωστε ότι οι τροχοί επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις όντας χωμάτινων διαστάσεων, 90/90-21 μπροστά και 150/70-18 για πίσω, όντας οι καλύτερες διαστάσεις για οδήγηση στο χώμα με τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες, και αρκετές επιλογές ελαστικών μέχρι στιγμής. Το αρνητικό; Έχουν σαμπρέλες και όχι σύστημα Tubeless!

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 18.8 λίτρα καυσίμου και τα φρένα του περιλαμβάνουν δύο δίσκους διαμέτρου 310 χιλιοστών μπροστά με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, και ABS δύο καναλιών προαιρετικά - ξεχωριστή επίδραση σε κάθε τμήμα. Πίσω έχει 256 χιλιοστά δίσκο με δαγκάνα δύο εμβόλων - δεν υπάρχει ενημέρωση για συνδυασμένο σύστημα, ούτε για σύστημα off road ABS όπως έχουμε δει στα BMW και KTM. Στην έκδοση με DCT, θα υπάρξει έξτρα δαγκάνα στο πίσω φρένο που θα ενεργοποιείται ως χειρόφρενο. Το ABS θα απενεργοποιείται πλήρως.
Από ηλεκτρονικά συστήματα, θα έχει ρύθμιση του συστήματος Traction Control HSTC - Honda Selectable Torque Control σε τρία επίπεδα - προφανώς και off road, με δυνατότητα απενεργοποίησης του.

Και ερχόμαστε στον κινητήρα....
Οι φήμες επαληθεύονται για την απόδοση του, με τους 94 ίππους στις 7.500σ.α.λ. - να μας δείχνουν ότι πρόκειται για έναν δικύλινδρο εν σειρά, που δεν είναι πολύστροφος - ελπίζουμε να μην ''τελειώνει'' τόσο νωρίς και απότομα, όσο το NC 750... Η ροπή του βρίσκεται στα 10 χιλιόγραμμα στις 6.000σ.α.λ., πολύ χαμηλό σημείο για να εκμεταλλεύεσαι το άνοιγμα του γκαζιού και την ώθηση των χιλίων κυβικών. Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος και με σύστημα ψεκασμού το οποίο δεν αναφέρεται πουθενά η διάμετρος των σωμάτων, ενώ χρησιμοποιεί σύστημα κίνησης βαλβίδων UNICAM - με έναν εκκεντροφόρο - άλλο ένα σημείο που μας δείχνει ότι θα διαθέτει ροπή στην αρχική διαδρομή. Τα δύο έμβολα λειτουργούν με διαφορά χρονισμού στον στρόφαλο των 270 μοιρών - όπως το Super Tenere 1200 και το TDM 900, ενώ η διάμετρος επί διαδρομή, βρίσκεται στα 92 x 75,1 χιλιοστά. Και τα κυβικά; 998...

Αν κρίνουμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πρόκειται για μία εύχρηστη μοτοσυκλέτα - χαρακτηριστικό της Honda, με λειτουργίες που στόχο έχουν να φέρουν κοντά της κάθε κοινό αναβατών, και κυρίως, χωμάτινους - μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη το Crosstourer 1200 ως πιο ασφάλτινη πρόταση.

Με την τιμή να ακούγεται κάτω από τις 15.000euro και τις φήμες να μιλάνε για λίγο πάνω από τα 14.000euro, αναμένεται να είναι μία τίμια αγορά - ας μην βιαζόμαστε όμως να κρίνουμε, μιας και ακόμη δεν ξέρουμε ούτε πως θα συμπεριφέρεται, ούτε τι έξτρα ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα έχει.
Όντας μία μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη σε λευκό χαρτί όμως, αναμένεται από πολλούς αναβάτες με αγωνία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CRF 1000L Africa Twin 2016 - 6o video! Honda CRF 1000L Africa Twin - Η τιμή του »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon