.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 09:35

KTM 990 Duke 2024 – Έρχεται το «The Sniper» με 123 άλογα

Η «διαρροή» των πρώτων τεχνικών πληροφοριών για το νέο KMT 990 Duke είναι γεγονός.

UPDATE: Φαίνεται πως κάποιες επίσημες εικόνες της νέας μοτοσυκλέτας, διθέρρευσαν στο διαδίκτυο πριν λίγες ώρες, μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Σας δείχνουμε μία εξ αυτών - προς το παρόν, τίποτα δεν είναι επίσημο από πλευράς KTM, οπότε τηρούμε στάση αναμονής για την αποκάλυψη του μοντέλου, από την ίδια την εταιρεία. Ακολουθεί το αρχικό κείμενο. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε πληροφορίες για το νέο, επερχόμενο Duke 990 2024 της KTM, μια μοτοσυκλέτα που όχι απλά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη στην κατηγορία για την εταιρεία, αλλά φέρνει στο νου και… αναμνήσεις, από τα πρώτα δικύλινδρα Super Duke του 2005 και έπειτα. Εδώ, φυσικά, μιλάμε για μία τελείως διαφορετική εκτέλεση της συνταγής, όχι με V2, αλλά με δικύλινδρο εν σειρά.

Για να δούμε τι γίνεται όμως, για το 2024! Πριν λίγες ώρες, διέρρευσαν στο Google πληροφορίες για το όχημα, το οποίο θα έχει το παρατσούκλι «The Sniper», ακολουθώντας μία πρακτική που έχει ξεκινήσει η KTM, εδώ και λίγα χρόνια (τα 790/890 τα αποκαλεί Scalpel, δηλαδή νυστέρι, το 1290 το αποκαλεί Beast, ήτοι κτήνος). To Sniper, μεταφράζεται ως «ο ελεύθερος σκοπευτής» - με ό, τι αυτό συνεπάγεται στις προσδοκίες που δημιουργεί…

O κινητήρας του νέου 990 Duke 2024 θα είναι μια νέα ενσάρκωση του δικύλινδρου εν σειρά, LC8c, με την απόδοση του να φτάνει πλέον στους 123 ίππους και την μέγιστη ροπή στα 10,5 kgm. Έτσι, σηματοδοτείται μία ελαφρά αναβάθμιση στην απόδοση του μοτέρ, σε σχέση με το 890 μοτέρ.

Ακόμα, έχει διαρρεύσει ότι το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας θα είναι εντελώς νέο, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες. Η εμφάνιση του μοντέλου μένει να επιβεβαιωθεί, αν και ήδη έχουν κυκλοφορήσει κατασκοπευτικές εικόνες, που αποκαλύπτουν μια νέα προσέγγιση –και δεν θα είναι το μόνο μοντέλο KTM, που θα ακολουθεί αυτή την φιλοσοφία. Η μοτοσυκλέτα θα συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+, οπότε θα δούμε και τις ανάλογες παρεμβάσεις στο σύστημα εξάτμισης.

Δεν αποκλείεται να δούμε την νέα 990 Duke 2024 σε παραπάνω από μία εκδόσεις, μία «απλή» και μία R, με διαφορές πιθανότατα στον εξοπλισμό και τα περιφερειακά, ενώ δεν έχει καταστεί σαφές ακόμα, αν η KTM θα «κόψει» το 890 ή θα συνεχίσει να το διαθέτει παράλληλα με τα 790 και 990. Ίδωμεν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 11:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon