.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 18:19

EICMA 2023 - KTM 990 Duke 2024

To επόμενο βήμα στην γκάμα των naked της KTM, επαναφέροντας ένα μάλλον... γνωστό όνομα στο προσκήνιο. 

Η KTM γιορτάζει την ιδιαίτερη περίσταση των 30 χρόνων από την πρώτη παρουσίαση του Duke και, τι καλύτερο θα πει κανείς, από την παρουσίαση του νέου 990 Duke. Μια μοτοσυκλέτα που μονοπώλησε τις φήμες για πολύ καιρό, τώρα έχει σάρκα και οστά, στοχεύοντας πάνω από την «κατηγορία» του και θέλοντας να ανταγωνιστεί τις naked μοτοσυκλέτες του λίτρου.

Το 990 Duke έχει ολοκαίνουργιο πλαίσιο και ψαλίδι, σημαντικά ανανεωμένο κινητήρα και αλλαγές σε επίπεδο εργονομίας και εξοπλισμού. Ο δικύλινδρος κινητήρας LC8c φτάνει πλέον τα 947 κυβικά, αποδίδοντας 123 ίππους και 10,5 kgm ροπής, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 179 κιλά.

Η ανάρτηση προέρχεται από την WP και την σειρά APEX, με ρυθμιζόμενο σε απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης εμπρός πιρούνι 43 χιλιοστών, και αμορτισέρ μονού σωλήνα, με ρύθμιση σε απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου. Τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 300 χιλιοστών εμπρός και τις κατάλληλες 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες, ενώ πίσω υπάρχει δίσκος 240 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου. Οι δίσκοι του εμπρός φρένου είναι μελετημένα ελαφρύτεροι για μείωση της μη αναρτώμενης μάζας, ενώ οι ζάντες της μοτοσυκλέτας προέρχονται από το 1290 Superduke R. Το ABS είναι τύπου Cornering, με λειτουργία Supermoto.

H εργονομία του 990 Duke έχει μελετηθεί ώστε ο αναβάτης να το αισθάνεται όσο πιο compact γίνεται, με νέα σέλα, μαρσπιέ και τιμόνι σε θέσεις που συνδυάζουν την σπορ αίσθηση με την ευκολία οδήγησης, ενώ το τιμόνι ρυθμίζεται σε 4 θέσεις. Φυσικά, θα υπάρχει οθόνη TFT, μέσα από την οποία ο αναβάτης θα χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του μοντέλου, ενώ θα υπάρχουν 3+2 Riding Modes, με τα Performance και Track στον έξτρα εξοπλισμό. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι και για το 990 Duke θα προβλέπεται η Demo mode, στην οποία όλα τα έξτρα «καλούδια» της μοτοσυκλέτας (Track Mode, Quickshifter+ κ.α.) θα είναι ξεκλείδωτα, για τα πρώτα 1.500 χιλιόμετρα, με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει, επί πληρωμή, ποιο και αν θέλει να κρατήσει ενεργό, μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού.

Για την εμφάνιση του μοντέλου δεν χρειάζεται να πούμε πάρα πολλά, καθώς η «σχολή ΚΤΜ» ξαναχτυπά με ένα look εμπνευσμένο από «φωτογραφική αποτύπωση έκρηξης υψηλής ενέργειας». Όλα τα φωτιστικά σώματα του μοντέλου είναι LED.

Για να δούμε πότε θα έρθει το μοντέλο και από τα μέρη μας, αλλά και πόσο θα κοστίζει.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 16:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon