.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 13:01

Honda - Νέα πατέντα για «ηλεκτρικό πατίνι» που συνδέεται σε... τετράδες!

Ίσως και η πιο τρελή ιδέα ατομικής μετακίνησης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Φανταστείτε 4 άτομα να μετακινούνται πάνω σε μια τέτοια κατασκευή, σε κάποιο νησί της Ελλάδας!

Ποια είναι μια λύση «ένα για όλα» στην κινητικότητα του εγγύς μέλλοντος; Αυτή είναι μια απορία που ίσως είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί ακόμα. Η αεικίνητη Honda, όμως, έχει μια ιδέα που δεν είναι σαν τις άλλες. Η ισχύς εν τη ενώσει, στην πράξη!

H Honda φέρεται να έχει καταθέσει πατέντες για ένα νέο scooter αστικής χρήσης, με κύριο προσανατολισμό τις πλατφόρμες διαμοιρασμού.  Όπως είναι ο κανόνας σε τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο το scooter εμφανίζεται μικρό σε διαστάσεις, ηλεκτρικό και με αρκετά κοινά με ηλεκτρικό πατίνι – με την καίρια διαφορά, των μεγαλύτερων τροχών σε σχέση με ένα πατίνι, άρα και της μεγαλύτερης ασφάλειας στο δρόμο. Η μπαταρία είναι αφαιρούμενου τύπου, πιθανότατα βασισμένη στο Honda Mobile Power Pack που φιλοδοξεί να γίνει το στάνταρντ στην βιομηχανία ηλεκτρικών δικύκλων στο μέλλον.

Πιθανώς το πιο ενδιαφέρον σημείο της πατέντας, όμως, είναι η δυνατότητα των ηλεκτρικών scooters να συνδεθούν το ένα με το άλλο σε… τετράδες, δημιουργώντας ένα "τετραθέσιο" όχημα! Σε αυτή την μορφή, ο οδηγός θα κάθεται στο μπροστινό από τα 4 οχήματα και μπορεί να τα οδηγήσει όλα μαζί. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται προς το παρόν, τα scooter μπορούν να συνδεθούν το ένα με το άλλο, για να μπορούν να περισυλλεχθούν ευκολότερα και ταχύτερα, από τις εταιρείες διαμοιρασμού, χωρίς να παραμένουν διασκορπισμένα στην πόλη.

Δεν αποκαλύπτεται αν τα οχήματα θα μπορούν να μεταφέρουν… 4 άτομα, σε 4 κολλητά σκουτεράκια, καθώς τα ζητήματα που ίσως καλούνται να επιλυθούν για ένα τέτοιο σενάριο είναι πολλά. Από την εξασφάλιση του ασφαλούς ελέγχου της «τετράδας» από το μπροστινό scooter, μέχρι και την νομική υπόσταση του ως όχημα. Προς το παρόν λοιπόν, μένουμε στο «περίμενε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 13:22

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon