.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 09:49

Honda CBR 250 RR 2023 - Ο πειρασμός που δεν μπορούμε να έχουμε

Η δικύλινδρη supersport που μας κολάζει εδώ και χρόνια, ανανεώθηκε για το 2023 και παραμένει διαθέσιμη, μόνο για την Ασία. Με όλα της τα καλούδια, τα 42 της άλογα και την έκδοση SP…

Η Honda έχει κλέψει τις καρδιές πολλών φίλων της, με το CBR 250 RR, ένα μοντέλο που θυμίζει κάτι από παλιά supersport, αλλά διατίθεται μόνον για τις ασιατικές αγορές. H εταιρεία ανακοίνωσε τώρα, την ανανέωση του μοντέλου για το 2023, μαζί με την νέα έκδοση SP που παίρνει μάλιστα αύξηση στην ισχύ.

Με 42 άλογα το CBR 250 RR SP

Η Honda χρησιμοποίησε το ακρωνύμιο SP για την νέα έκδοση του CBR 250RR, θέτοντας την ένα σκαλί πάνω από την βασική σε αρκετά σημεία. Ο κινητήρας είναι ισχυρότερος, φτάνοντας τα 42 άλογα, την στιγμή που η βασική έκδοση ανακοινώνεται στα 39 άλογα. Η έκδοση SP μπορεί να αποκτηθεί και με Quickshifter, που υπάρχει ως οψιόν. Ειδοποιός διαφορά της έκδοσης SP, τα χρώματα της, σε μπλε, κόκκινο και λευκό, αλλά και ζάντες σε χρυσό χρώμα.

Με ανάρτηση Showa BPF και κάτω από 170 κιλά βάρος

Η CBR 250 RR εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, με τα χαρακτηριστικά της και τον εξοπλισμό της –φυσικά, είναι και αρκετά τσιμπημένη στην τιμή ειδικά στην έκδοση SP. Το βάρος της φτάνει τα 168 κιλά και, σε συνδυασμό με 42 άλογα πλέον, το επίπεδο επιδόσεων που υπόσχεται είναι αξιοπρεπέστατο, ειδικά για νέους αναβάτες. Στον εξοπλισμό του, περιλαμβάνεται φωτισμός LED, ηλεκτρονικό γκάζι, χαρτογραφήσεις ισχύος και πιρούνι Showa BPF εμπρός. Η τιμή του μοντέλου αναλογεί περίπου σε 3.900 ευρώ, στην απλή έκδοση, αλλά για την SP… εκτοξεύεται στα 6.300 ευρώ περίπου. 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 10:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon