.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 14:38

Νέο Honda Transalp 750 - Μύθος ή πραγματικότητα;

Αντιλαμβανόμαστε αυτό το πάθος για πρωτιές και promo του καθενός που νομίζει ότι ανακάλυψε τον τροχό. Όμως αυτό το σενάριο με το Honda Transalp 750 δεν είναι κάτι νέο, ούτε οι τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν είναι κάτι νέο. Και εμείς, προφανώς δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, ούτε όμως θα μπούμε στην διαδικασία να γράφουμε ότι να 'ναι για να δείξουμε ότι έχουμε την πληροφορία - μόνο εμείς στον κόσμο.

Η πληροφορία σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά κάτι, που είπε κάποιος άλλος, που άκουσε ένας άλλος, και το μετέφερε ένας τρίτος, και το πήραμε και το τραβήξαμε και το τεντώσαμε και το πεθάναμε.

Νέο Honda Transalp 750 προφανώς και θα έρθει, προφανώς και θα κατασκευαστεί, προφανώς και θα παρουσιαστεί, κουβέντα να γίνεται στην καφετέρια. Επειδή μας είπε ο τάδε υπεύθυνος της Honda μία κουβέντα στην έκθεση ή αλλού, που θα μπορούσε απλά να είναι μία απάντηση όπως, π.χ., ''ναι'', ''θα δούμε'', ''ίσως'', και εμείς την μεταφράσαμε όπως θέλουμε, δεν σημαίνει κιόλας ότι δώσαμε προκαταβολή, πήραμε παραγγελία και ημέρα άφιξης στα καταστήματα.

Το νέο Honda Transalp 750 είναι πολύ πιθανό να έρθει κάποια στιγμή στην αγορά. Γιατί το όνομά του είναι θρυλικό, και έχει γαλουχήσει γενεές επί γενεών, με τις πολλαπλές δυνατότητες του ως μοτοσυκλέτα, από τα 400 - που είδαμε και στη χώρα μας ως εισαγωγής - κυβικά, έως τα 700 της τελευταίας έκδοσης.

Και η Honda, δεν έχει εκπρόσωπο στην συγκεκριμένη κατηγορία, και οφείλει να έχει.

Για να έχει όμως, θα πρέπει η νέα μοτοσυκλέτα να καλύπτει κάποιες προδιαγραφές της κατηγορίας, να διαθέτει κάποιο εξοπλισμό, έναν κινητήρα ο οποίος να αποδίδει δυνατά, έχοντας να αντιμετωπίσει πλέον, εκτός από Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές, και πολλούς - προσιτούς - Κινέζους.

Μέχρι στιγμής, τέτοιον κινητήρα στα 750cc, δεν έχουμε δει από την Honda, ενώ έχουμε δει όμως ένα video από τον αναμενόμενο κινητήρα που δείχνει ξεκάθαρα τα δύο έμβολα να κινούνται δίπλα - δίπλα και να ξεκαθαρίζουν την διάταξη. Ο ιαπωνικός τύπος, αναφέρει την χωρητικότητα στα 755 κυβικά εκατοστά, και πως πιθανότατα, αυτός ο κινητήρας, δεν είναι ο ίδιος με του NC 750. Θυμίζουμε πως ο κινητήρας του NC 750 που ξεκίνησε από τα 700cc, είναι ουσιαστικά ο μισός του Honda Jazz 1400 - του αυτοκινήτου πόλης της Honda. Με τα 57,8 ονομαστικά άλογα στις 6.750σ.α.λ., προφανώς και δεν γίνεται να τοποθετηθεί σε ένα νέο Transalp που θα μπει στην αγορά κουτσουρεμένο, όταν έχει να αντιμετωπίσει συναγωνισμό που ξεκινά από τους 70 ίππους.

Να θυμίσουμε επίσης, πως αυτές τις λεπτομέρειες καθώς και το video, τα είδαμε αναφορικά με το νέο Hornet, που αναμένεται να είναι δικύλινδρο, ακολουθώντας την φιλοσοφία των Yamaha MT, και όχι για το Transalp.

Επίσης, για το Hornet, πρόσφατα (6 Ιουνίου 2022), η ίδια η Honda παρουσίασε ένα πρωτότυπο σχέδιο το οποίο έχει σχεδιάσει ο 28χρονος Giovanni Dovis, ο σχεδιαστής του Honda R&D Europe, σε συνεργασία με το αντίστοιχο ιαπωνικό τμήμα. Από την συνεργασία αυτή, έχει προκύψει και η CB 650R, το X-ADV, και φυσικά, το CRF 1100 L Africa Twin (αρχικά ως 1000).

Και πάμε τώρα στο κυρίως πιάτο: Η Honda, έδωσε στην δημοσιότητα πριν ένα μήνα, ένα σκίτσο του αναμενόμενου Hornet, αφήνοντας κάτι στον αέρα να αιωρείται, και μένει να ακολουθήσουν και άλλα teasers μέχρι να δούμε την μοτοσυκλέτα και να αρχίσουμε να κάνουμε όνειρα και να γράφουμε ανάλογα.

Το ίδιο είχε η Honda κάνει με το CRF 1000L Africa Twin, ξεκινώντας έτσι έναν καταιγισμό πληροφοριών, video teasers, video με τον Marc Marquez και άλλους αναβάτες να οδηγούν την νέα μοτοσυκλέτα, δημιουργώντας ουσιαστικά την τάση μέχρι την παρουσίαση της νέας τότε μοτοσυκλέτας, στην έκθεση EICMA.

Στην αντίστοιχη περίπτωση ενός τόσο σημαντικού μοντέλου για την κατηγορία και την ιστορία της Honda, το νέο Transalp, λέτε ότι η Honda θα μας αφήσει να γράφουμε ότι μας έρχεται στο κεφάλι ανακυκλώνοντας πληροφορίες, και απλά θα τραβήξει την κουκούλα στην φετινή EICMA για να μας εντυπωσιάσει; Σύμφωνα με την προαναφερθείσα ιστορία, μάλλον πάμε για του χρόνου....

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 14:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon