.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 09:47

Honda Hornet 750 & Transalp 750 - Σπέκουλα και CGI

Τι καλύτερο από λίγη ιαπωνική σπέκουλα, για να προμοτάρει τα μελλοντικά ιαπωνικά μοντέλα μοτοσυκλέτας. Κάπως έτσι, το site ειδικού τύπου Autoby δημοσίευσε cgi (computer generated images) φωτογραφίες, υποθέσεις και πληροφορίες για τα επερχόμενα Honda Hornet και Transalp.

Με τη βοήθεια του γραφίστα Shinji Miyakubo, το Autoby πατά πάνω στις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, στην εκ νέου κατοχύρωση του ονόματος Transalp, στο concept σχήμα του επερχόμενου Hornet αλλά και σε δημοσιογραφικές πηγές -δικές του αλλά και ευρωπαϊκών μέσων-, για να φανταστεί τις μορφές των δυο μοτοσυκλετών.

Έτσι, το Autoby κάνει λόγο για νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 755 κ.εκ., κοινό για τα δυο μοντέλα, που θα ονομάζονται CB750S Hornet & XL750L Transalp.

honda hornet750 transalp750 autoby00007

Θυμίζουμε πως στην EICMA η Honda είχε παρουσιάσει το Hornet σε 3d σκίτσο, ενώ οι απόψεις έδιναν και έπαιρναν για κυβισμό και τύπο κινητήρα. Θα είναι χιλιάρι, θα είναι 750, θα είναι 600; Θα χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα όπως το παλαιότερο Hornet, ή θα ενστερνιστεί τις δικύλινδρες εν σειρά αρετές των CB500 / NC750 μοτοσυκλετών;

Το Autoby αναφέρει πως το Hornet στοχεύει να ανταγωνιστεί μεσαία γυμνά μοντέλα όπως το Yamaha MT-07, ενώ όποιος έκανε τον κόπο να δει το επίσημο βίντεο της Honda για το Hornet θα έβλεπε ξεκάθαρα τα 2 πιστόνια που κινούνται δίπλα-δίπλα.

honda hornet750 transalp750 autoby00002

Δικύλινδρο σίγουρα λοιπόν, με τα κυβικά να παίζονται. Το Autoby κάνει λόγο για 755 κ.εκ., ενώ αναφέρει πως ο κινητήρας το πιθανότερο είναι να μην είναι εκείνος των NC750 αλλά νέος.

Μακάρι να μην είναι αυτός των NC, καθώς ο χαρακτήρας τους δεν συνάδει με το άκρως επιθετικό streetfighter design του νέου Hornet. Ταυτόχρονα, αν ακούσετε στο τέλος του βίντεο τον ήχο του κινητήρα (αν η Honda έχει βάλει ήχο από τον συγκεκριμένο), θα πάθετε πλάκα με την ευστροφία και την αγριότητα του που απέχουν έτη φωτός από τα μοτέρ των NC. Και αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ως αληθινό τον ήχο αυτό, τότε μάλλον το Autoby σχεδίασε υπερβολικά συντηρητικά το επερχόμενο Hornet.

Το Autoby υποστηρίζει επιπλέον την άποψη για τον νέο κινητήρα, δείχνοντας τα σκίτσα του Hornet, όπου το μοτέρ είναι όρθιο και δεν έχει τη μεγάλη κλίση των 62 μοιρών προς τα εμπρός των NC.

honda hornet750 transalp750 autoby00005

Δίπλα στο Hornet, το Autoby παραθέτει και σκίτσο του επερχόμενου XL750L Transalp, το οποίο πιθανώς θα φέρει τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 755 κ.εκ. του Hornet, αν και με διαφορετικές ρυθμίσεις. Εδώ αναμένουμε ακόμα να δούμε αν η Honda θα τοποθετήσει 19άρη ή τροχό 21 ιντσών μπροστά, με την πλάστιγγα να γέρνει περισσότερο προς τη δεύτερη υπόθεση, ως αντίπαλος της Yamaha Tenere 700. Ή μήπως η Honda θα θελήσει να διαφοροποιήσει το Transalp από την πιο Off-Road Africa χαρίζοντας της 19άρη μπροστινό τροχό; Ίδωμεν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 10:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon