.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 17:45

10 custom Honda Rebel για το Wheels and Waves

Η Honda παρουσιάζει 10 custom παραλλαγές βασισμένες στα Rebel 500 και Rebel 1100 για το ετήσιο γαλλικό φεστιβάλ.

Το Wheels and Waves επιστρέφει στην επικαιρότητα μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω των γνωστών covid προβλημάτων και περιορισμών, όπως πάντα στο γαλλικό θέρετρο Biarritz στη Βασκική ακτή της Γαλλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό, από 29 Ιουνίου ως 3 Ιουλίου. Εκεί η Honda θα εκθέσει 10 custom μοτοσυκλέτες χτισμένες στη βάση των Rebel και προερχόμενες από επαγγελματίες δημιουργούς custom από Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία.

Εκτός της φυσικής παρουσίας των 10 μοτοσυκλετών στο φεστιβάλ Wheels and Waves, αυτές θα συμπεριληφθούν και στην ιστοσελίδα www.hondacustoms.com, η οποία είναι διαθέσιμη σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Honda Customs Promo - EN 

Σε αυτήν οι επισκέπτες μπορούν να ψηφίζουν τα custom που τους αρέσουν (thumbs up/down) και να κατεβάσουν wallpapers, ενώ οι ψήφοι τους θα προσμετρήσουν στο τελικό αποτέλεσμα για το ποια είναι η δημοφιλέστερη δημιουργία όλων που θα ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου.

Ας δούμε τις 10 custom Rebel αναλυτικότερα:

Motoveiga

Motoveiga Honda Customs

Κατασκευαστής: Motoveiga, Braga, Portugal

Ο συνεργάτης της Honda από την Πορτογαλία, Motoveiga εμπνεύστηκε από μεσαιωνικές ισπανικές πανοπλίες και τον διάκοσμό τους, για να μετατρέψει το CMX500 Rebel σε ένα έργο τέχνης. Βαμμένο στο χέρι, ολοκληρώνεται με τελικό εξάτμισης Vance and Hines και δερμάτινη σέλα.

Lucy

Lucy Honda Customs

Κατασκευαστής: Honda Garonda, Portugal

Η Lucy εμπνέεται από το ηλιοβασίλεμα της πατρίδας της, Πορτογαλίας, σε έναν χρωματικό συνδυασμό χρυσού με λευκό και ασορτί δίχρωμα λάστιχα, ενώ οι δημιουργοί του μας λένε πως εμπνεύστηκαν επίσης από τα κλασικά CB175 των τελών της δεκαετίας του 1960. Η δουλειά που έκαναν περιλαμβάνει ακόμη αναβαθμισμένη πίσω ανάρτηση, σίτα ψυγείου και τελικό εξάτμισης Vance and Hines.

5Four Honda Rebel Street

5Four Honda Rebel Street Honda Customs

Κατασκευαστής: Guy Willison, 5four Motorcycles, UK

Ο Άγγλος Guy Willison μας έχει ήδη χαρίσει custom σχέδια βασισμένα στα CB1100RS και CB1000R, ενώ τώρα πιάνει το CMX500 Rebel για να το μετατρέψει σε 5Four Honda Rebel Street, μια εκδοχή που θυμίζει ελαφριές flat track δρόμου. Η βαφή της Pro Kustom που λαμπυρίζει στον ήλιο συνδυάζεται με χειροποίητες επιλογές όπως το κάτω μέρος της ουράς που είναι γυαλισμένο ως καθρέπτης και τα γκριπ από βραζιλιάνικο ξύλο, ενώ η εξάτμιση από τιτάνιο είναι η μικροσκοπική Racefit Urban Growler.

Mannboard

Maanboard Honda Customs

Κατασκευαστής: MAAN, Motocicli Audaci, Sardinia

Μια ακόμη custom βασισμένη στο Rebel 500, αυτής της Motocicli Audaci από τη Σαρδηνία, βασίζεται σχεδιαστικά σε μοτοσυκλέτες που έτρεχαν σε αγώνες στην άμμο τη δεκαετία του 1930. Πιστοί στη τεχνολογία της εποχής που τους εμπνέει, φορούν μπροστά ένα τετρακάλαμο Springer πιρούνι, τροχούς 19 ιντσών με ακτίνες και μια ολόσωμη ανοξείδωτη εξάτμιση της SC-Project.

Akaimoto

Akaimoto Honda Customs

Κατασκευαστής: Akaimoto, Barcelona, Spain

Έχοντας ήδη δουλέψει με τα CB1000R και CB650R, η Akaimoto από τη Βαρκελώνη καταπιάνεται τώρα με το μεγάλο CMX1100 Rebel, το οποίο μετατρέπει σε ρετρό αγωνιστικό. Ως έμπνευσή τους δηλώνουν τις παλιές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και τη Neo Sports Café σχεδιαστική σχολή της Honda, επενδεδυμένη με μια custom βαφή με την υπογραφή του σχεδιαστή Chopinart.

Mikuniguro

Mikuniguro Honda Customs

Κατασκευαστής: Ikono Motorbike, Madrid, Spain

Το Mikuniguro βαπτίζεται από το άλογο του θρυλικού σαμουράι Honda Tadakatsu, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο δεν τραυματίστηκε ποτέ σε μάχη. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda, D-Type, και την ιαπωνική σχολή των Bobber, αυτό το Rebel 500 βάφτηκε από τη Dave Designs που επιμελείται τα κράνη των Mark Marquéz και Pol Espargaró, φορά τελικό Vance and Hines, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και ψηλότερο τιμόνι, μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων.

Mallorca Moto

Mallorca Motos Honda Customs

Κατασκευαστής: Mallorca Moto, Mallorca, Spain

Το CMX1100 Rebel της Mallorca Motos με την έντονη πράσινη βαφή δύσκολα παραπέμπει στο μοντέλο από το οποίο ξεκίνησε. Επενδύεται με πολλά custom κομμάτια σε στυλ νεο-ρετρό, με μια εξάτμιση που κάποτε ξεκίνησε ως εργοστασιακό κομμάτι του CB300R πριν παραλλαχθεί για αυτήν την custom.

The Sport

The Sport Honda Customs

Κατασκευαστής: FCR Original, Chauvigny, France

Η FCR Original από τη Γαλλία απλά οραματίστηκε να πάρει το μεγάλο Rebel 1100 και να το κάνει πιο σπορ, μυώδες και παιχνιδιάρικο. Τροποποίησε το ψαλίδι για να του φορέσει ένα ζευγάρι αμορτισέρ Öhlins, πίσω τροχό από CB500F και λάστιχο Dunlop D212 190/55-ZR17. Το πολυεστερικό ρεζερβουάρ είναι ένα μοναδικό κομμάτι γι’ αυτήν την κατασκευή, όπως και αρκετά άλλα στοιχεία όπως τα φτερά και η σέλα από δέρμα Alcantara, ενώ η εξάτμιση έχει κατασκευαστεί επίσης από την FCR Original.

The Bobber

Bobber Honda Customs

Κατασκευαστής: FCR Original, Chauvigny, France

Δεύτερη custom υλοποίηση βασισμένη στο CMX1100 Rebel, αυτή τη φορά σε μια bobber κατεύθυνση. Αν και τίποτε δεν έχει αλλάξει σε πλαίσιο και ψαλίδι, το μπροστινό μέρος έχει χαμηλώσει κατά 25 mm και προστέθηκαν μαύροι ακτινωτοί τροχοί με χοντρά λάστιχα της Bridgestone. Το ρεζερβουάρ από πολυεστέρα είναι μοναδικό γι’ αυτή τη μοτοσυκλέτα (όπως και με τη The Sport), ενώ η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από την FCR Original.

Honda CMX Rebel Waves

Honda CMX Rebel Waves Honda Customs

Builder: FCR Original, Chauvigny, France

Το τρίτο custom της γαλλικής FCR Original είναι η άτυπη εργοστασιακή συμμετοχή της Honda Wheels and Waves, εξ ου και το όνομά του. Βασίζεται στο μικρότερο CMX500 και με τα γαλάζια κύματα σε λευκό φόντο ουσιαστικά παίζει με το όνομα του Wheels and Waves σε ένα καλιφορνέζικο πνεύμα με ένα skate board στην αρμόδια θήκη του στην ουρά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 22:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda Airblade 160 Νέο Honda Transalp 750 - Μύθος ή πραγματικότητα; »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon