.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 11:50

Honda ST125 Dax – Κλειδώνει η επιστροφή του

Ιαπωνικό περιοδικό επαναφέρει στο προσκήνιο παλιότερες πληροφορίες, επιμένοντας πως είναι πλέον θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση της Honda.

Τροφοδοτούμενες από την έκδηλη διάθεση της Honda να αναβιώσει ιστορικά της μοντέλα, οι φήμες και πληροφορίες για επιστροφή του Dax εντείνονται σε βαθμό … βεβαιότητας. Διά του λόγου το αληθές, τα τελευταία χρόνια η Honda επένδυσε στην αναβίωση του Monkey, εμφάνισε ένα νέο Super Cub με κλασικότατη εμφάνιση και επανέφερε στη ζωή το θρυλικό on-off παπί CT125.

Ήδη από το 2020 διάφορα ιαπωνικά περιοδικά, με πρώτο και καλύτερο το Young Machine, ποντάρουν στην αναβίωση του Dax, παρότι αυτό θα απαιτούσε σημαντική επένδυση για νέο πλαίσιο και δεν θα μπορούσε να βασιστεί απλώς σε ένα υπάρχον σχέδιο – όπως λ.χ. εύκολα θα προέκυπτε ένα νέο Gorilla 125 πάνω στο πακέτο του Monkey 125 με τον ανάλογο εξοπλισμό, κυρίως δηλαδή μεγάλο ρεζερβουάρ.

Στην πορεία ωστόσο μάθαμε πως η Honda κατοχύρωσε τα ονόματα ST125 Dax και Trailsport (το όνομα του μοντέλου στις ΗΠΑ), σε μια κίνηση που έριξε άφθονο καύσιμο στη φωτιά των φημών.

Στο τρίτο τεύχος του 2022, το Young Machine επιστρέφει στη σχετική θεωρία με νέες ψηφιακές αναπαραστάσεις του ST125 Dax βασισμένες στις πληροφορίες που διαθέτει και ισχυριζόμενο πως η απόφαση στα κεντρικά της Honda έχει ληφθεί και η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει. Πλέον, κατά τον ιαπωνικό Τύπο, απομένει μόνο να μάθουμε πότε θα έρθει στην αγορά.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: η Honda φτιάχνει νέο ατσάλινο μονοκόκ πλαίσιο στα πρότυπα του αυθεντικού μοντέλου του 1969, ενώ τα βασικά του περιφερειακά θα προέρχονται κατά βάση από τα Monkey και Grom.

Ο κινητήρας θα είναι φυσικά η τελευταία έκδοση του αερόψυκτου μονοκύλινδρου 125 των προαναφερθέντων μοντέλων, στη Euro 5 μορφή του με το πεντατάχυτο κιβώτιο.

Οι πληροφορίες των Ιαπώνων φτάνουν ως το σημείο να περιγράφουν το δίλημμα της Honda αν θα χρησιμοποιήσει ένα κλασικής όψης γυαλισμένο μικρό μπροστινό φτερό ή αν θα κινηθεί προς ένα κομμάτι σύγχρονης οπτικής, πιθανότατα αυτό του Grom.

Για παν ενδεχόμενο, σχεδίασαν τη δική τους πιθανή εκδοχή του νέου Dax σε δύο κόπιες, μια με το κάθε φτερό, δείχνοντας επ’ ευκαιρία και τα δύο χρώματα που θεωρούν πως θα δούμε πρώτα.

Εμείς από την πλευρά μας, απλώς ελπίζουμε να το δούμε σύντομα στους δρόμους, για να θυμηθούμε και τα νιάτα μας.

Πηγή: Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon