.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 11:06

Honda CB1100 EX/RS Final Edition – Τελευταία αερόψυκτη έξοδος

Η Honda προαναγγέλλει ένα νέο μοντέλο που σηματοδοτεί πιθανότατα το τέλος της σειράς CB1100.

Όταν η Honda πρωτοπαρουσίασε το αερόψυκτο τετρακύλινδρο σε σειρά CB1100 ως πρωτότυπο το 2007, αυτού του είδους οι κινητήρες είχαν ακόμη νόημα. Ακόμη και το 2010 που έφτασε η πρώτη έκδοση παραγωγής του CB1100, οι τότε προδιαγραφές Euro άφηναν ζωτικό χώρο για μια μοτοσυκλέτα που επιτηδευμένα έδειχνε τεχνολογικά παρωχημένη.

Το Honda CB1100 δεν ήρθε ποτέ για να γίνει ένα best seller, αλλά για να δημιουργήσει μια δική του, πολύ ξεχωριστή γωνία στη γκάμα της εταιρείας, προσφέροντας ρετρό εμφάνιση, χαλαρότητα, ροπάτη απόδοση και έναν κινητήρα που, μέσα στην απλότητά του, διαφέρει πλέον από τα περισσότερα τετρακύλινδρα μοτέρ της παγκόσμιας αγοράς – θυμίζοντας αρκετά τις μοτοσυκλέτες που στα τέλη της δεκαετίας του 1960 άλλαξαν τον παγκόσμιο χάρτη δημιουργώντας τη σύγχρονη σχολή των superbikes.

honda cb1100 last edition 2

Η πορεία του έφερε το 2014 μια ανανέωση στην εμφάνιση και τις εκδόσεις Deluxe και EX, ενώ στην EICMA 2017 κατέφτασε και το πιο αθλητικό RS με ελαφρύτερες ζάντες, ανώτερες αναρτήσεις, ελαφρώς ταχύτερη γεωμετρία πλαισίου, ακτινικές δαγκάνες Tokico κλπ.

Τώρα, με μια σπαρτιάτικη ανακοίνωση στο Twitter, η Honda Ιαπωνίας προαναγγέλλει την άφιξη ενός νέου ντουέτου CB1100 EX και RS, συνοδευόμενα από την επωνυμία Final Edition, δηλαδή Τελική Έκδοση.

Κοινώς, η πορεία του ξεχωριστού αυτού αερόψυκτου τετρακύλινδρου κινητήρα φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της. Το ερώτημα είναι σε ποιον απευθύνεται αυτή η νέα έκδοση, μιας και το CΒ1100 δεν έχει ενημερωθεί κατά τις Euro 5 κι έτσι φαντάζει τουλάχιστον απίθανο αυτή η προσαρμογή να γίνει για το τελευταίο μοντέλο της σειράς.

Αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα λέγαμε πως η Last Edition θα διατεθεί μόνο εκεί που οι τρέχουσες προδιαγραφές το επιτρέπουν, ήτοι Ιαπωνία, ΗΠΑ, Αυστραλία και βλέπουμε.

Μακάρι βέβαια να κάνουμε λάθος...

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon