.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 14:48

Honda SH Mode 125 2021 - Νέο πλαίσιο, νέος κινητήρας, κ.α.

Το SH Mode 125 φρεσκαρίστηκε αισθητικά για το 2021, δέχθηκε LED προβολέα, νέο πλαίσιο και νέο κινητήρα με Smart Key σύστημα. Νέοι είναι κι οι τροχοί, με “οικολογικά” ελαστικά, νέο το ντουλαπάκι στην ποδιά, κ.α.

Από την έλευση του SH50 το 1984, η σειρά SH της Honda σάρωσε τις αγορές της Ευρώπης, αποτελώντας το σημείο αναφοράς για τα σκούτερ μεγάλων τροχών.

Έκτοτε η οικογένεια SH συνεχώς μεγάλωνε και βελτιωνόταν, με τις πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει πλέον το ένα εκατομμύριο οχήματα!

Το SH Mode 125 έχει παρουσία στην Ευρώπη από το 2014, αποτελώντας ένα προσιτό SH, και μεγαλώνοντας τη βάση των αγοραστών της οικογένειας.

Για το 2021, με την αφορμή της έλευσης των Euro 5 προδιαγραφών, η Honda προχώρησε σε γενικό φρεσκάρισμα του SH Mode.

Βελτιωμένο είναι το design όσον αφορά στο κοστούμι του SH Mode 125, με νέο LED προβολέα.

Προχωρώντας βαθύτερα, η ουσιαστικότερη αλλαγή αφορά στο νέο πλαίσιο enhanced Smart Architecture Frame (eSAF) που αντικαθιστά το προηγούμενο σωληνωτό πλαίσιο. Το eSAF έχει κατασκευαστεί από πεπιεσμένο ατσάλι, και είναι 8% ελαφρύτερο από το προηγούμενο πλαίσιο, παρέχοντας ταυτόχρονα βελτιωμένη ευστάθεια, άνεση και αντοχή.

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.305 mm, ενώ το επίσημο βάρος του σκούτερ με υγρά είναι 118 κιλά.

Οι τροχοί είναι 16 και 14 ιντσών, στις αναρτήσεις έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα το SH φορά δισκόφρενο 220 mm μπροστά και ταμπούρο 130 mm πίσω, με σύστημα CBS.

Δυνατότερος (11,2 Hp / 8.500 rpm και 1,23 kgm / 5.000 rpm) και παράλληλα ακόμα πιο οικονομικός είναι ο υγρόψυκτος, ψεκαστός, τετραβάλβιδος κινητήρας enhanced Smart Power Plus (eSP+). Ο νέος κινητήρας διατηρεί το σύστημα Idling Stop, ενώ πλέον διαθέτει και σύστημα Smart Key που ελέγχει τόσο την ανάφλεξη όσο και το άνοιγμα της σέλας.

Νέοι είναι οι αλουμινένιοι τροχοί, που φορούν “οικολογικά” ελαστικά μειωμένης αντίστασης στην κύλιση, που βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου.

Και καθώς ο έξτρα αποθηκευτικός χώρος είναι πάντα το ζητούμενο στα scooter, η Honda προίκισε το νέο SH Mode 125 με ντουλαπάκι στο αριστερό μέρος της ποδιάς. Μέσα του θα βρείτε και θύρα φόρτισης USB-C. Παράλληλα μεγαλύτερος κατά 0,5 λίτρα είναι ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, που πλέον έχει χωρητικότητα 18,5 λίτρα.

Το επίπεδο πάτωμα, σήμα κατατεθέν του SH, έχει επεκταθεί 10mm προς τα εμπρός, βελτιώνοντας την άνεση του αναβάτη, ενώ το ύψος σέλας παραμένει στα χαμηλά 765 mm.

Το SH Mode 125 του 2021 θα κυκλοφορήσει στα ακόλουθα χρώματα:

  • Candy Noble Red **ΝΕΟ**
  • Pearl Jasmine White
  • Mat Techno Silver Metallic
  • Poseidon Black Metallic

Στα επίσημα αξεσουάρ του νέου SH Mode 125 περιλαμβάνονται ένα Top Box 35 λίτρων, ζελατίνα, χούφτες, κουβέρτα, κ.α.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 14:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon