.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 14:13

Honda X-ADV 2021 – Ισχυρότερο, φιλικότερο και καλά εξοπλισμένο

Η Honda παρουσιάζει την πρώτη ανανέωση του ξεχωριστού adventure σκούτερ της με βελτιώσεις παντού.

Βρίσκεται ανάμεσά μας από το 2016, παντρεύοντας τρεις κόσμους: τα σκούτερ, την οικογένεια NC750 και την Africa Twin. Πρόκειται δηλαδή για ένα σκούτερ χτισμένο στο modular πακέτο (κινητήρας, πλαίσιο) των NC και φινιρισμένο με την αισθητική της Αφρικάνας, της πασίγνωστης και θρυλικής Adventure μοτοσυκλέτας της Honda.

Αυτό το υβρίδιο αποδείχθηκε τόσο καινοτόμο όσο και πετυχημένο, για να έρθει τώρα η ώρα να περάσει για πρώτη φορά από τα εργαστήρια της Honda προκειμένου να προσαρμοστεί στις Euro 5 προδιαγραφές και, επί τη ευκαιρία, να φρεσκαριστεί μετά από 4 γεμάτα χρόνια στην αγορά.

312685 2021 HONDA X ADV

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 745 cc δεν έχει αλλάξει, ωστόσο η προσαρμογή στις νέες προδιαγραφές έφερε μια μικρή αύξηση ισχύος, που πλέον μετρά 58 hp στις 6,750 rpm και 7 kg.m στις 4,750 rpm.

Η Honda ανέβασε το μέγιστο όριο περιστροφής του υποτετράγωνου κινητήρα (77 x 80 mm) κατά 600 rpm, με τα κόκκινα πλέον να αρχίζουν στις 7,000, γεγονός που οπωσδήποτε πρωταγωνιστεί στη μικρή αύξηση ιπποδύναμης.

Οι άλλες αλλαγές που έγιναν στον κινητήρα αφορούν στη διάρκεια ανοίγματος των βαλβίδων, που αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 5% (δεν είναι ίδια σε κάθε κύλινδρο), και στο κιβώτιο. Εκεί έχουμε κοντύτερες τις τρεις πρώτες σχέσεις και μακρύτερες τις υπόλοιπες τρεις, με στόχο βελτίωση της απόδοσης τόσο στο χώμα και την πόλη (σχέσεις 1-3), όσο και στο ταξίδι (σχέσεις 4-6).

Χειριζόμενος πλέον από ηλεκτρονικό γκάζι (throttle-by-wire), το X-ADV συνοδεύεται από ένα γεμάτο πακέτο ηλεκτρονικών με traction control (Honda Selectable Torque Control, HSTC) που απενεργοποιείται κατά βούληση, ABS και τέσσερεις ride modes:

- Standard: απόκριση γκαζιού, HSTC και φρένο κινητήρα στις μέσες ρυθμίσεις, ABS στη μέγιστη ρύθμιση
- Sport: επιθετικότερη απόκριση, λίγο HTSC, φουλ ABS
- Gravel: όλη η δύναμη και το φρένο κινητήρα, λίγο HSTC και ABS
- Rain: η πιο ήπια απόδοση του κινητήρα με HSTC και ABS στο τέρμα
- User: εδώ ο αναβάτης μπορεί να στήσει τη δική του επιλογή, συνδυάζοντας τιμές για απόδοση κινητήρα, φρένο κινητήρα και στάθμη επεμβατικότητας HSTC.

312652 2021 HONDA X ADV

Το HSTC διαθέτει επιλογή απενεργοποίησης, ενώ ρυθμίζεται αυτόνομα σε τρία ακόμη επίπεδα εμπλοκής, από το πιο χαλαρό 1 ως το δε-σηκώνω-μύγα-στο-σπαθί-μου επίπεδο3.

Φυσικά στο πακέτο του X-ADV πρωταγωνιστεί το κιβώτιο DCT, εκ του Dual Clutch Transmission, το οποίο λειτουργεί είτε σε Automatic (αυτόματη) ή σε Manual (χειροκίνητη) mode, ενώ διαθέτει και την περίφημη G mode που προσαρμόζει τη λειτουργία του συμπλέκτη κατάλληλα για τις ιδιαιτερότητες της εκτός δρόμου οδήγησης.

Όλα αυτά τα όμορφα που περιγράψαμε ως τώρα αναρτώνται σε ένα πλαίσιο που πέρασε από μια ανάλογη διαδικασία ανανέωσης, με το αποτέλεσμα να μετρά ένα λιγότερο κιλό στη ζυγαριά, καθώς και λίγο παραπάνω αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που πλέον φτάνει στα 22 λίτρα, αρκετά για ένα full-face κράνος.

312681 2021 HONDA X ADV

Το νέο X-ADV του 2021 ανανεώθηκε και εμφανισιακά, χωρίς να χάνει στο παραμικρό την αναγνωρίσιμη γραμμή του και αποκτά φρέσκο εξοπλισμό.

Σε αυτόν έχουμε το Honda Smartphone Voice Control System που συνεργάζεται με μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών για να φέρει συνδεσιμότητα Bluetooth με το τηλέφωνο του αναβάτη για κλήσεις, email, μουσική και πλοήγηση.

Η ανανέωση στον βασικό του εξοπλισμό φέρνει επίσης εκκίνηση χωρίς κλειδί με το Smart Key (remote), ντουλαπάκι στη δεξιά πλευρά της ποδιάς, παροχή φόρτισης 12V USB-C κάτω από τη σέλα, αυτόματη ακύρωση των φλας και Emergency Stop Signal που ενεργοποιεί τα αλάρμ για να προειδοποιήσει τον περίγυρο πως το X-ADV βρίσκεται σε απότομο φρενάρισμα.

312682 2021 HONDA X ADV

Ο προαιρετικός του εξοπλισμός περιλαμβάνει:

- Smart Top Box 38 ή 50 λίτρων με φιλέτο στο χρώμα του σκούτερ
- Βάσεις πλευρικών βαλιτσών
- Πλαϊνές βαλίτσες 26 (δεξιά) και 33 (αριστερά) λίτρων με φιλέτα στο χρώμα του σκούτερ
- Τσάντα κονσόλας
- Προεκτάσεις χουφτών
- Πλευρικές μπάρες προστασίας
- Φώτα ομίχλης
- Θερμαινόμενα γκριπ.

Χρώματα 2021: Grand Prix Red (Νέο), Graphite Black, Matt Beta Silver Metallic, Pearl Mud Gray.

312590 Honda announce seven more additions to its comprehensive 2021 European

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 17:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon