.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 12:58

Honda PCX 155 2021 – Ανανέωση με μεγαλύτερο κινητήρα και V-Tec

Ετοιμάζεται η νέα έκδοση του δημοφιλούς σκούτερ PCX με επιπλέον κυβικά και τεχνολογία.

Βρίσκεται ανάμεσά μας από το 2009, προσφέροντας μια τεχνολογικά προηγμένη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη λύση για την καθημερινή μετακίνηση. Το PCX με το σύστημα start-stop και την εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου έγινε δημοφιλές στην Ελλάδα από την πρώτη στιγμή, ειδικά για την έκδοση 125 cc που καλύπτει τους κατόχους διπλωμάτων οδήγησης Α1.

Έχοντας ως βασικό ανταγωνιστή στην κατηγορία του το Yamaha NMax 155, το “μεγάλο” μοντέλο PCX 150 ετοιμάζεται για μια γενναία ανανέωση ώστε να αντεπιτεθεί στις αγορές της Ασίας, ιδιαίτερα μετά την τελευταία αναβάθμιση του NMax πέρυσι.

Ο Ασιατικός Τύπος περιμένει το νέο PCX 155 μέσα στο 2020, κατασκευασμένο κατά πάσα πιθανότητα στην Ταϊλάνδη από την εκεί θυγατρική της. Για την ακρίβεια, εξαρχής το PCX κατασκευαζόταν από την Thai Honda Manufacturing, ωστόσο στην πορεία προστέθηκαν δύο ακόμη γραμμές παραγωγής σε Βιετνάμ και Ινδονησία ώστε να καλυφθεί καλύτερα η Ασιατική αγορά και να εξισορροπηθούν οι φόροι εισαγωγής που το έκαναν ακριβότερο σε κάποιες χώρες.

Σύμφωνα με τις ως τώρα αναφορές, το νέο PCX αναμένεται να μεγαλώσει στα 157 cc και ενδέχεται να συνοδευτεί από το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων V-Tec – όπως ακριβώς και το NMax πατά στο ανάλογο σύστημα VVA.

Όσο για την εμφάνισή του προς το παρόν δεν έχουμε κάποια σχετική πληροφορία, πάντως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κρατήσει τη σημερινή του εμφάνιση με μικρές επεμβάσεις στα σημεία. Έτσι κι αλλιώς, το τρέχον μοντέλο παρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show για τη γκάμα του 2018, άρα δεν έχει προλάβει να παλιώσει και ιδιαίτερα.

-- Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το τρέχον μοντέλο Honda PCX --

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon