.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 11:29

Honda CB-F Concept – Στην παραγωγή το 2021;

Η Honda έκανε την αρχή με το πρωτότυπο και τώρα ο Τύπος της Ιαπωνίας μας το παρουσιάζει στα χρώματα του 2021.

Στα τέλη Μαρτίου 2020 και εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας, η Honda προέβη σε μια ψηφιακή παρουσίαση του μοντέλων που σκόπευε να εκθέσει στο ματαιωθέν Tokyo Motorcycle Show.

Αυτό που φυσικά ξεχώριζε ανάμεσά τους ήταν το φρέσκο CB-F Concept, ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής στο εικονικό περίπτερο της εταιρείας.

Το CB-F που παρουσιάστηκε είναι μια σχεδιαστική άσκηση πάνω στο τρέχον CB1000R, καθώς το πρωτότυπο φαίνεται να εξοπλίζεται με αυτούσιο τον κινητήρα, το πλαίσιο, το μονόμπρατσο ψαλίδι, τις ζάντες, τις αναρτήσεις και τα φρένα του πιο πρόσφατου γυμνού Fireblade.

Αυτό που αλλάζει είναι φυσικά η εμφάνιση, παραπέμποντάς μας σε θρυλικά μοντέλα από τις απαρχές των Ιαπωνικών superbikes, τότε που τα γκάζια και οι επιδόσεις έρχονταν σε γυμνές μοτοσυκλέτες και όχι σε φερινγκάτα σπορ μοντέλα. Η δε επιλογή του ασημί-μπλε χρωματισμού είναι μα ευθύτατη αναφορά στη θρυλική αγωνιστική CB750F κάποιου κυρίου Freddie Spencer από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Capture

Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του Ιαπωνικού περιοδικού Young Machine, το CB-F είναι κάτι περισσότερο από ένα εκθεσιακό πρωτότυπο, φέρεται ως μελλοντικό μοντέλο παραγωγής με πολλές πιθανότητες να το δούμε στη γκάμα του 2021, ενώ μας προσφέρει και μια ματιά στα διαθέσιμα χρωματα: ασημί, κόκκινη και μπλε μονοχρωμίες.

Η εγκυρότητα της είδησης είναι φυσικά αμφισβητήσιμη μέχρις αποδείξεως του εναντίον, πάντως οι Ιάπωνες συνάδελφοι έχουν πέσει αρκετές φορές μέσα στις προβλέψεις τους τα τελευταία χρόνια.

Η πηγή έμπνευσής του είναι μάλλον προφανής: τα δίπολα Kawasaki Z900 και Z900RS, Suzuki GSX-S1000 και Katana, Yamaha MT-09 και XSR900 δείχνουν έναν πιθανό δρόμο που δεν απαιτεί μεγάλες θυσίες. Η βάση υπάρχει και απλά χρειάζεται μικρές προσαρμογές με σχετικά μικρό κόστος, άρα και ανάλογα μικρό ρίσκο για το εργοστάσιο.

Για τη Honda η αναφορά σε θρυλικές μοτοσυκλέτες της ιστορίας της είναι σαφέστατα επιθυμητή και καλοδεχούμενη, ωστόσο ένα υποτιθέμενο CB-F1000 θα μπορούσε να αποδειχθεί ανταγωνιστικό ως προς το ήδη υπάρχον CB1100.

Η αλήθεια είναι πως το αερόψυκτο τετρακύλινδρο 1100 κατέχει μια ξεχωριστή, δική του θέση μακριά από τις χορταστικές ιπποδυνάμεις και σπορ ικανότητες, ωστόσο η προσθήκη ενός CBF 144 hp (όσο και το CB1000R δηλαδή) δίπλα του στο ράφι των γυμνών νεο-ρετρό θα μπορούσε να γεννήσει έναν εσωτερικό ανταγωνισμό.

Το κατά πόσο αυτός είναι θεμιτός από τη Honda ή όχι θα το μάθουμε με την πάροδο του χρόνου, παρέα με την επιβεβαίωση των όσων μεταδίδουν οι Ιάπωνες συνάδελφοι.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon