.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 10:31

Honda CRF450 2021 – Αποκαλυπτήρια μέσω MXGP

Η Honda παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και μας προσέφερε μια πρόγευση του επόμενου CRF.

Κατά την παρουσίαση της ομάδας MXGP 2020 για την ΜΧ1 κατηγορία, με αναβάτες τον πρωταθλητή 2019 Tim Gajser και τον Mitch Evans, έκανε και την πρώτη του εμφάνιση το νέο τους όπλο, CRF450RW.

Σε αυτό παρατηρούμε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο του 2020, και συγκεκριμένα:

- Νέο πλαίσιο
- Νέα κεφαλή κυλίνδρου
- Νέα εξάτμισης με μονό τελικό
- Υδραυλικός συμπλέκτης

Αυτές είναι μερικές διαφορές που εντοπίζονται δια γυμνού οφθαλμού, ωστόσο η Honda δεν δημοσίευσε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες για τη μοτοσυκλέτα.

Δεν αποκλείεται βέβαια κάποια από τα τεχνικά στοιχεία που βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα του MXGP να μην περάσουν και στο ανάλογο μοντέλο παραγωγής, το οποίο παραδοσιακά θα το δούμε προς το τέλος Άνοιξης-αρχές Καλοκαιριού 2020.

Ωστόσο θεωρείται πιθανότατο πως το μοντέλο του 2021 θα βασίζεται εν πολλοίς σε αυτό του MXGP 2020, ιδιαίτερα καθώς μαθαίνουμε πως στην Ιαπωνία η Honda αποφάσισε να μη στηρίξει πια με απευθείας εργοστασιακή ομάδα το εθνικό πρωτάθλημα ΜΧ, όπου συνήθως έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι αλλαγές που αργότερα θα περνούσαν και στην έκδοση παραγωγής. Φανταζόμαστε πως αυτόν τον ρόλο θα αναλάβει πλέον το παγκόσμιο MXGP,

Το CRF450 ανανεώθηκε εκ βάθρων το 2017 και συνέχισε να βελτιώνεται στα σημεία έκτοτε, οπότε συμπληρώνει φέτος 4 χρόνια με την ίδια βάση – η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη, καθώς με αυτή ο Gajser κατέκτησε το MXGP το 2019 απέναντι στην αρμάδα των ΚΤΜ, ενώ πάνω σε αυτή τη μοτοσυκλέτα βασίστηκε και η θριαμβεύτρια του Dakar 2020 που καβάλησε ως τη νίκη ο Ricky Brabec.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon