.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 13:32

H Honda ετοιμάζει υπερτροφοδοτούμενη απάντηση στο ΖΧ-25R της Kawasaki;

Ασιατικές φήμες φέρνουν ένα δικύλινδρο με υπερσυμπιεστή να στέκεται απέναντι στο πράσινο τετρακύλινδρο 250.

Πριν τρία χρόνια, το 2017, μια πατέντα της Honda για ένα V2 με υπερσυμπίεση (αλά Kawasaki H2) έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ήταν μια εποχή που αυτά τα συστήματα εξαναγκασμένης τροφοδοσίας έγιναν ξαφνικά της μόδας, αφενός χάρη στην επανεμφάνιση του τουρμπάτου δικύλινδρου κινητήρα από το πρωτότυπο Recursion της Suzuki που έκανε τακτικές εμφανίσεις στα Ασιατικά σαλόνια μοτοσυκλέτας μα ποτέ δεν βγήκε στην παραγωγή – ως τώρα τουλάχιστον.

Ας όψεται βέβαια η Kawasaki που παρήγαγε το H2 και στη συνέχεια του χάρισε και νέες εκδόσεις (λ.χ. H2 SX) αποδεικνύοντας πως δεν είναι όλες οι φήμες απλή δημιουργική φαντασίωση.

Έκτοτε περιμένουμε την επανάσταση των τούρμπο και των υπερσυμπιεστών, μια επανάσταση που ακόμη δεν έχει έρθει, αφήνοντας την οικογένεια των Kawasaki H2 να απολαμβάνει τη μοναδικότητά της παίζοντας μπάλα με τις νέες της ασχολίες, όπως η ολόφρεσκη Bimota Tesi Η2.

Πριν λίγες μέρες, η πατέντα του υπερσυμπιεσμένου V2 της Honda επανήλθε στο προσκήνιο επ' ευκαιρία της επίσημης δημοσίευσής της και χάρη σε πληροφορίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου ισχυριζόμενες πως το σχέδιο προχωρά, μάλλον με κινητήρα μεσαίου κυβισμού και δίχως άλλη πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση.

Τώρα, το πολύ δραστήριο Motosaigon από το Βιετνάμ δημοσιεύει μια είδηση που δυσκολευόμαστε λίγο να πιστέψουμε, αλλά θα την αφήσουμε στην κρίση σας.

Με βάση τα ίδια σχέδια της πατέντας του 2017, οι συνάδελφοι εξ Ανατολών μιλούν για την απάντηση της Honda στην Kawasaki, αλλά όχι στη φαμίλια των Η2. Απεναντίας, οι Βιετναμέζοι μας λένε πως ο V2 με τον κομπρέσορα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ένα νέο CBR250 που θα παρουσιαστεί το 2021 με στόχο να χτυπήσει το τετρακύλινδρο σε σειρά ΖΧ-25R.

Ήδη από το 2017 η Honda έχει παρουσιάσει στην Ασία το CBR250RR με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 40 ίππων και ανεστραμμένο πιρούνι Showa, το οποίο κατασκευάζεται στην Ινδονησία από την Astra Honda. Οι ικανότητές του αποδείχθηκαν αρκετές για να του δώσουν το πρωτάθλημα Asia Road Racing Championship στην κατηγορία Production 250 από την πρώτη του χρονιά.

Η δε παρουσίαση του μοναδικού αυτή τη στιγμή τετρακύλινδρου 250 της Kawasaki δεν έχει σχέση με το δημοφιλές αυτό πρωτάθλημα, καθώς εκεί η κατηγορία δεν επιτρέπει πάνω από δύο κυλίνδρους στα 250.

Το κατά πόσο ένα V2 CBR με υπερσυμπιεστή θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην Kawasaki, συνιστά από μόνο του ένα ερώτημα που δεν απαντάται εύκολα, ή, αν προτιμάτε, μόνο η ιστορία μπορεί να το απαντήσει.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon