.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 12:43

Honda και υπετροφοδοτούμενα σενάρια – Δημοσιεύθηκε η σχετική πατέντα

“Αναζωπύρωση” έχουμε σε ένα θέμα που ξεκίνησε την φήμη του τον Οκτώβριο του 2017 και αφορούσε σε ένα υπερτροφοδοτούμενο, μέσω κομπρέσορα, μοντέλου της Honda.

To Big-H είχε καταθέσει τότε τα σχετικά σχέδια προς κατοχύρωση και σε αυτά “περιγραφόταν” ένα naked μοντέλο με πλαίσιο χωροδικτύωμα και V2 κινητήρα, στον οποίο είχε εφαρμοστεί κομπρέσορας.

Το νέο, δεν ήταν μόνο η υπετροφοδότηση αλλά και το V2 μοτέρ, μεσαίου κυβισμού κατά πάσα πιθανότητα, το οποίο δεν υπήρχε, ούτε και υπάρχει στην γκάμα της Honda. Περισσότερα για την πατέντα, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Τώρα λοιπόν, έχουμε την δημοσίευση της πατέντας, πράγμα που σημαίνει ότι η Honda μπορεί να την εφαρμόσει ελεύθερα. Είναι θέμα διαδικαστικό και μπορεί όντως να σημαίνει ότι η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην παρουσίαση ενός τέτοιου μοντέλου.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Όταν μια ευρεσιτεχνία (πατέντα) κατατεθεί προς κατοχύρωση, το γραφείο / οργανισμός που την δέχεται, οφείλει να διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει υπάρξει ίδια ή παρόμοια κατάθεση ευρεσιτεχνίας από κάποιον άλλο, εταιρεία στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Μεγάλο ρόλο παίζει εδώ η ημερομηνία καταχώρησης, αφού αν τελικά η πατέντα διαπιστωθεί ότι δεν σχετίζεται με κάποια άλλη που έχει κατατεθεί νωρίτερα, τότε αυτόματα ακυρώνει όλες τις άλλες παρόμοιες ή ίδιες πατένετες που θα κατατεθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες από άλλους.

Η δημοσίευση μιας πατέντας, είναι άλλο κεφάλαιο, το οποίο ακολουθεί της εξέτασης των τυπικών προδιαγραφών και τις ομοιότητας με άλλες ευρεσιτεχνίες. Είναι ουσιαστικά το τελικό “ok” που δίνεται για την χρήση της ευρεσιτεχνίας στον δημιουργό της.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι ο εκάστοτε δημιουργός, η Honda στην προκειμένη περίπτωση, θα προχωρήσεις στην εκμετάλλευση της πατέντας εμπορικά. Πολλές από τις πατέντες που κατατίθενται, εξυπηρετούν απλά το... βιομηχανικό “ξεκατίνιασμα”, με τον ένα κατασκευαστή να μπλοκάρει τα σχέδια του άλλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 12:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon