.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 14:11

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports 2020 - Η τουριστάδικη πτέρυγα

Δίπλα στη νέα Africa Twin η Honda ανανέωσε και την έκδοση Adventure Sports, προσφέροντάς της αυτό που έλειπε ως τώρα.

Αναλύσαμε εκτενώς όλες τις αλλαγές που έφερε η ανανέωση της Αφρικάνας ενόψει 2020 και Euro 5, ένα φρεσκάρισμα που μπαίνει σε βάθος και προσφέρει το κάτι παραπάνω δίχως να αλλάζει τον κεντρικό πυρήνα της μοτοσυκλέτας.

Διατηρώντας εμφάνιση και βασικές δομικές αρχές, η δεύτερη γενιά των σύγχρονων Africa Twin διατηρεί στο ακέραιο τον διπλής χρήσης χαρακτήρα τους γύρω από έναν ανανεωμένο κινητήρα με περισσότερα κυβικά, έξυπνα αλιευμένα μέσω μακρύτερης διαδρομής εμβόλων.

189506 20YM Africa Twin Adventure Sports Darkness Black Metallic

Η έκδοση Adventure Sports επιστρέφει μαζί με το βασικό μοντέλο CRF1100L, μόνο που αυτή τη φορά η Honda επιλέγει μια στροφή στη φιλοσοφία της.

Ως τώρα η έκδοση αυτή ξεχώριζε από το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ και τις ψηλότερες αναρτήσεις, λειτουργώντας ουσιαστικά στη λογική των Adventure εκδόσεων των BMW GS ή των KTM Adventure R, ωστόσο από το 2020 αυτό αλλάζει.

Η νέα Adventure Sports εξακολουθεί να κουβαλάει ένα σημαντικά μεγαλύτερο δοχείο καυσίμου, 24.8 λίτρων αντί των 18.8 της απλής Africa, αλλά δεν έχει πια ψηλότερες αναρτήσεις, καθώς φορά τα ίδια κομμάτια με το βασικό μοντέλο.

Εναλλακτικά, υπάρχει πλέον η δυνατότητα παραγγελίας της μοτοσυκλέτας με τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις Showa EERA (Electronically Equipped Ride Adjustment), προσφέροντας αυτό που πλέον τείνει να γίνει κοινός τόπος στις κορυφαίες εκδόσεις όλων των μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών όλων των κατασκευαστών.

189288 20YM Africa Twin Adventure Sports Tank Pads

Η προσθήκη της αδρανειακής ομάδας έξι αξόνων στον κινητήρα του 2020 επιτρέπει πια αυτήν την κίνηση, ωστόσο αυτή η επιλογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για την έκδοση Adventure Sports και όχι για τη βασική.

Η εφαρμογή της ανάρτησης EERA επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίζει τη λειτουργία της απλά και γρήγορα, χωρίς καν να αφήσει τη σέλα του, προβλέποντας 4 βασικά προεπιλεγμένα στησίματα: Soft, Mid, Hard και Off-Road, ενώ προσθέτουμε και ένα 5ο που επιτρέπει στον αναβάτη να φτιάχνει και να αποθηκεύει τη δική του προτίμηση, ρυθμισμένη στη λεπτομέρεια ανάλογα με τα γούστα του.

Παράλληλα ωστόσο η Ηonda ρίχνει στο μενού μερικές αλλαγές που έχουν εμφανή στόχο την άσφαλτο και δη την τουριστική χρήση. Δύο σημαντικά νέα ξεχωρίζουμε εδώ.

Πρώτον, τη χρήση tubeless ελαστικών για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή της Africa Twin. Οι διαστάσεις παραμένουν 21-18, αλλά τώρα με λάστιχα χωρίς σαμπρέλα μπορεί κανείς να ταξιδεύει πιο ξέγνοιαστα στον αυτοκινητόδρομο. Η σαμπρέλα έχει ένα μειονέκτημα καθώς χάνει γρήγορα τον αέρα της αν σκάσει, σε αντίθεση με το tubeless που ξεφουσκώνει πιο προοδευτικά και δίνει χρόνο αντίδρασης αν εκείνη την ώρα κινείσαι με μια υψηλή μουαγιέν στον ανοικτό δρόμο. Επίσης, το tubeless επισκευάζεται πιο εύκολα όπου και να είσαι με το ανάλογο κιτ, σε αντίθεση με τη σαμπρέλα που απαιτεί βγάλσιμο του λάστιχου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

189523 20YM Africa Twin Adventure Sports Front Wheel Detail

Είναι προφανές πως εδώ η Honda άκουσε τους πελάτες της και προσέθεσε στη γκάμα μια μοτοσυκλέτα για όσους θέλουν να έχουν πρωτίστως ασφάλτινα χιλιόμετρα στο μενού, με την επιλογή του χώματος να παραμένει πάντα στο πρόγραμμα, όπως άλλωστε δείχνει η επιλογή ακτινωτών tubeless ζαντών.

Δεύτερον, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση, η Honda προικίζει την Adventure Sports Αφρικάνα με φαρδύτερο φέρινγκ μπροστά. Αυτή η πολύτιμη προσθήκη, παρέα με την αναμενόμενη ψηλή και ρυθμιζόμενη ζελατίνα, αναβαθμίζει σημαντικά την αεροδυναμική προστασία στις υψηλές ταχύτητες όπως θα όφειλε να κάνει σε μια μοτοσυκλέτα με τέτοιον ρόλο.

189453 20YM Africa Twin Adventure Sports

Στα χαρτιά η CRF1100L Africa Twin Adventure Sports μοιάζει μια ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα τουρισμού παντός εδάφους, η οποία δε θα χρειαστεί ούτε μια βίδα για να ξεκινήσεις για την άλλη άκρη του κόσμου.

Απομένει να μάθουμε τις λιανικές τιμές των εκδόσεων, καθώς και να τις πάρουμε στα χέρια μας για τις αντίστοιχες πλήρεις δοκιμές, ώστε να δούμε πώς όλα αυτά δουλεύουν στην πράξη.

Δείτε παρακάτω τη μεγάλη γκαλερί φωτογραφιών από το επίσημο press kit Honda για την έκδοση Adventure Sports.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon