Κατηγορία Honda
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 10:14

Honda CRF250L – Νέος κινητήρας με δύο μπουζί;

Σχέδια πατεντών που δημοσιεύτηκαν σε Ασιατικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως η Honda ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα με δύο μπουζί και, στα σχέδια τουλάχιστον, τον προβάρει στο CRF250L.

Την είδηση την εντοπίσαμε σε γνωστή ιστοσελίδα της Ινδονησίας, όπου δημοσιεύονται τα σχέδια πατεντών της Honda και στα οποία απεικονίζεται μια μοτοσυκλέτα που μοιάζει διαολεμένα με το CRF250L και εστιάζει στον κύλινδρο του κινητήρα.

Εκεί συναντάμε το βασικό αντικείμενο της πατέντας που είναι η χρήση δύο μπουζί, με το ένα παραδοσιακά, όπως είναι και στο τρέχον μοντέλο, στο κέντρο της κεφαλής, ενώ ένα δεύτερο βρίσκεται τοποθετημένο αριστερά στο πλάι του κυλίνδρου.

CRF250 4

Η εξήγηση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά απλή: η Ευρώπη ετοιμάζεται για τις προδιαγραφές Euro 5, ενώ και οι Ασιατικές αγορές αρχίζουν να εισάγουν ανάλογα σφικτές προδιαγραφές για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει φέρει η ραγδαία αύξηση του αριθμού οχημάτων.

Η βελτίωση των εκπομπών καυσαερίων είναι το βασικό ζητούμενο και κάπως έτσι φαίνεται πως και το δημοφιλές CRF250L ετοιμάζεται για μια μίνι ανανέωση, υιοθετώντας μέτρα για αποδοτικότερη καύση, ό,τι ακριβώς δηλαδή θα εξυπηρετούσε η υιοθέτηση ενός δεύτερου σπινθηριστή (μπουζί) στον μονοκύλινδρο κινητήρα.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube