.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 15:42

Honda Genio - Για τις ασιατικές αγορές, με ενδιαφέρον πλαίσιο

Η PT Astra Honda Motor (AHM) παρουσίασε ένα μοδάτο και οικονομικό scooter 110 κυβικών για την αγορά της Ινδονησίας που ακούει στο όνομα Genio και μας θυμίζει λίγο το δικό μας Vision.

Ο κινητήρας του είναι «νέας γενιάς» Esp 110 κ.εκ. με μίζα ACG και Idle Stop, φέρει δηλαδή όλα τα τεχνολογικά καλούδια που συνηθίσαμε από PCX / SH.honda genio 5

Νέο είναι το πλαίσιο που έχει κατασκευαστεί με τις τελευταίες τεχνολογίες παραγωγής, όπως πρεσάρισμα και κολλήσεις με λέιζερ, πλαίσιο που η Honda ονομάζει eSAF -enhanced Smart Architecture Frame. Σύμφωνα με την εταιρεία κάνει το νέο της scooter ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο και πιο άνετο στην οδήγηση. Πιθανολογούμε πως θα δούμε το συγκεκριμένο πλαίσιο να περνά σύντομα και στα υπόλοιπα scooter της Honda.

Η σέλα του είναι χαμηλή στα 740mm, ενώ το Genio είναι αυτό που λέμε «Step-Thru», δεν χρειάζεται να το καβαλήσεις όπως μια μοτοσυκλέτα, αφού έχει «κόψιμο» στη μέση για να βάζεις / βγάζεις εύκολα τα πόδια σου.

Ο προβολέας του Genio είναι LED, αν και μάλλον πίσω έχει συμβατικό λαμπτήρα. Η ψηφιακή οθόνη τώρα είναι… μικροσκοπική, και λίγο ασχημούτσικη, καθώς εμπεριέχεται σε έναν κατά τα άλλα «νεκρό» κύκλο. Περιλαμβάνει ενδείξεις κοντέρ, χιλιομετρητή, στάθμης καυσίμου και ένδειξη eco, τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή.

honda genio 1

Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος 14 λίτρων, και με έξοδο ρεύματος.

Ο κεντρικός διακόπτης έχει το γνωστό σύστημα ασφαλείας, ενώ στα φρένα το Genio έρχεται εξοπλισμένο με CBS -δισκόφρενο μπροστά με μονή δαγκάνα και ταμπούρο πίσω.

Οι επίσημες επιδόσεις του Genio είναι 8,8hp/7.500rpm και 1 κιλό ροπής στις 5.500rpm. Η Honda μιλάει για χρόνο επιτάχυνσης 0-200 μέτρα στα 12,4 δευτερόλεπτα και για τελική ταχύτητα 94 χλμ/ώρα.

Ο τίτλος «νέας γενιάς» στον eSP κινητήρα μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία καυσίμου, με τη Honda να κάνει λόγο για 59,2 χλμ/λίτρο και για αυτονομία 248 χιλιομέτρων από το ρεζερβουάρ των 4,2 λίτρων, όμως μιλάμε για εργαστηριακές μετρήσεις. Παρά τη… νέα γενιά τώρα, ο κινητήρας πληροί μόλις τις Euro 3 προδιαγραφές, οπότε μην το αναμένετε σύντομα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 20:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon