.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 19:55

Honda Super Cub C125 Concept 2018 – Tokyo Motor Show

 

Πολύ πιθανή η παραγωγή του, με λανσάρισμα και στην Ευρώπη!

 

 

Με την συμπλήρωση της παραγωγής 100.000.000 μονάδων των Cub και Super Cub, η Honda προετοίμασε τρία επετειακά μοντέλα, τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Tokyo.

Tα C50 και C110 Super Cub, μπορεί να συνεχίζουν την παράδοση, όντας οι σύγχρονοι “εργάτες” της καθημερινής μετακίνησης, το Super Cub C125 όμως, αποτελεί μια πολυτελή νεορετρό έκδοση, για όσους αναγνωρίζουν (ως οφείλουν βέβαια) στο “παπί”, κάτι περισσότερο από ένα επιτυχημένο εμπορικά δίκυκλο.

Με σχεδιαστικά στοιχεία που προέρχονται από το 1958, τότε που ο Soichiro Ηonda και η ομάδα του δημιούργησαν την πρώτη έκδοση ενός μοντέλου που έμελλε να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά, αλλά αναμιγνύοντας επίσης και σύγχρονες πινελιές, σηματοδοτώντας την μετάβαση και την συνέχιση αυτής της βαριάς κληρονομίας στο μέλλον, το Super Cub C125 αποτελεί αναμφισβήτητα, το πιο αναγνωρίσιμο νεορετρό όχημα όλων των εποχών!

Τεχνικά στοιχεία και λοιπά χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι διανύουμε ακόμη την πρώτη, “press day” ημέρα του Tokyo Motor Show, ωστόσο αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής επίσημα και επιβεβαιωμένα, είναι ότι το μοντέλο θα φέρει σύστημα keyless εκκίνησης “smart key” και η σέλα του θα ανοίγει ηλεκτρικά, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όπως μπορεί να δει κανείς και στις φωτογραφίες, το μοντέλο θα εξοπλίζεται με ένα πανέμορφο πίνακα οργάνων που συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, ενώ διακρίνεται δύσκολα, αλλά το δισκόφρενο του μπροστινού τροχού, φέρει δίσκο “ανάγνωσης” για τον αισθητήρα του ABS, ενώ φαίνεται και η καλωδίωση του. 

Το ABS, είναι βασική προϋπόθεση (έστω και αποκλειστικά στον μπροστινό τροχό για δίτροχα μέχρι 125 κ.εκ.) στις Euro 4 προδιαγραφές, ώστε να επιτραπεί η πώληση ενός μοντέλου στη Ευρώπη. Το στοιχείο αυτό λοιπόν, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το Super Cub C125, θα το δούμε και στην Γηραιά Ήπειρό. 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 18:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon