.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 15:45

Tokyo Motor Show 2021 - Ακυρώθηκε για πρώτη φορά μετά από 67 χρόνια!

Το Tokyo Motor Show που λαμβάνει χώρα κάθε 2 χρόνια στο Τόκιο της Ιαπωνίας, με τα εκθέματα να περιλαμβάνουν αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και φορτηγά, ακυρώθηκε για το 2021 λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Η ακύρωση του σαλονιού έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για την Ιαπωνία, την οποία έχει χτυπήσει νέο κύμα της Covid-19, κι ενώ η χώρα προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τους Καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα η κυβέρνηση αναμένεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Τόκιο, Οσάκα και 2 ακόμα περιοχές μεταξύ 25 Απριλίου και 11 Μαΐου.

Το Tokyo Motor Show είχε κάνει το ντεμπούτο του το 1954, ενώ σε αυτό παραδοσιακά οι Ιάπωνες κατασκευαστές μοτοσυκλέτας έδειχναν σημαντικά νέα μοντέλα τους.

Την τελευταία φορά που έλαβε χώρα το σαλόνι, το 2019, δέχθηκε περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες, σύμφωνα με τον JAMA (Japan Automobile Manufacturers Association).

O Πρόεδρος του σαλονιού, Akio Toyoda, που είναι παράλληλα και ο Πρόεδρος της Toyota, ανακοίνωσε πως το σαλόνι του 2021 ακυρώνεται καθώς «είναι δύσκολο να προσφέρουμε το πρόγραμμα που θέλουμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Παράλληλα, η διοργάνωση του show ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια για online διεξαγωγή του σαλονιού. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon