.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 17:44

Ducati MotoE - Οι δοκιμές συνεχίζονται

Για την εξέλιξη του ηλεκτρικού μοντέλου της Ducati για την MotoE κατηγορία του MotoGP, το εργοστάσιο του Borgo Panigale προσέλαβε τον πρώην αγωνιζόμενο Alex De Angelis ως δοκιμαστή, με τις δοκιμές της μοτοσυκλέτας να συνεχίζονται για το πρώτο στάδιο της εξέλιξης, στις ιταλικές πίστες.

Η Ducati έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τις δοκιμές του “V21L” πρωτότυπου μοντέλου στην πίστα της Vallelunga.

Μετά από τις πρώτες δοκιμές του V21L στην πίστα του Misano, τον Δεκέμβριο του 2021, η εξέλιξη της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Ducati συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς μέσα και έξω από τις πίστες.

Roberto Canè, Διευθυντής της Ducati eMobility: “Η εξέλιξη του project δεν σταμάτησε ούτε στιγμή. Η σκληρή δουλειά όλων μας αποδίδει καρπούς, με τη μοτοσυκλέτα να βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Σε μόλις 4 μήνες, το πρωτότυπο μοντέλο έχει ήδη δοκιμαστεί σε κάποιες από τις μεγάλες ιταλικές πίστες, με θετικά αποτελέσματα. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά η πορεία μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.”

Στο βίντεο που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, ο πρώην αναβάτης του MotoGP Alex De Angelis, που συμμετείχε και στη σεζόν της MotoE το 2019, οδηγεί το V21L στην πίστα της Vallelunga.

Ο De Angelis προσχώρησε στην ομάδα της εξέλιξης του ηλεκτρικού μοντέλου, ομάδα που στα μέλη της μετρά και τον βασικό δοκιμαστή της Ducati, Michele Pirro, ο οποίος ήταν και ο πρώτος αναβάτης που οδήγησε τη μοτοσυκλέτα.

Θυμίζουμε πως η Ducati θα διαδεχθεί την Energica ως αποκλειστικός προμηθευτής του Παγκοσμίου Κυπέλου MotoE με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από το 2023.

Το MotoE project είναι χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία της εταιρείας, καθώς αντιπροσωπεύει την αρχή της ηλεκτρικής εποχής της Ducati!

Μέσα στους επόμενους μήνες, η Ducati θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, και για τα επόμενα βήματα του φιλόδοξου αυτού project.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 18:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon