.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 18:38

KTM RC990 – Νέες φωτογραφίες

Πολιτική έκδοση του RC 8C ή ένα νέο RC990; Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι πως η ΚΤΜ ετοιμάζει μια νέα σπορ μοτοσυκλέτα. Και μάλλον έχει πολύ σοβαρό λόγο γι’ αυτό.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που έδειχνε ένα υπό εξέλιξη KTM RC μοντέλο, με την πληροφορία πως πρόκειται για ένα νέο RC990 με τον δικύλινδρο κινητήρα του 890 Duke με μεγαλωμένο κατά 100 κυβικά.

Τώρα το αμερικανικό Motorcycle.com κυκλοφορεί ένα νέο πακέτο φωτογραφιών με την ίδια μάλλον μοτοσυκλέτα, ξανά σε δοκιμές σε δημόσιο δρόμο.

Από τεχνικής πλευράς δεν έχει κάτι νέο να προσθέσει αυτό το δημοσίευμα, πλην της επανάληψης του ισχυρισμού ότι πρόκειται για το RC990, δίχως ωστόσο να έχει προκύψει κάποια άλλη πληροφορία που να επιβεβαιώνει πως όντως θα είναι 990 και όχι λ.χ. ένα RC890 βασισμένο πάνω στο υπάρχον Duke.

Υπάρχουν ωστόσο επιχειρήματα υπέρ του μεγαλωμένου κινητήρα. Πρώτα απ’ όλα ενισχύεται από τις διαρκείς ανάλογες φήμες για 990 Duke που επίσης συνοδεύουν τις φωτογραφίες από δοκιμές της μοτοσυκλέτας στον δρόμο.

Το σημαντικότερο επιχείρημα ωστόσο έχει να κάνει με τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport που από το 2022 αλλάζουν δραστικά για να φρεσκάρουν την κατηγορία με νέες μοτοσυκλέτες. Έτσι φέτος δίπλα στα τετρακύλινδρα 600άρια των Ιαπώνων θα δούμε και Ducati Panigale V2, MV Agusta F3 και Triumph Daytona 765.

Υπό αυτήν την έννοια, θα ήταν σχεδόν παράλογο για την ΚΤΜ να κάνει ένα RC890 και να μην το μεγαλώσει ως τα όρια του κανονισμού του νέου WorldSSP, καθώς είναι δεδομένο πως θα βρει τον δρόμο του για το πρωτάθλημα αυτό ακόμη κι αν η ίδια η ΚΤΜ δεν ενδιαφέρεται να το τρέξει. Άλλωστε και η πρώτη δικύλινδρη Panigale που δηλώθηκε στο πρωτάθλημα του 2022 δεν είναι εργοστασιακή, μα ιδιωτική συμμετοχή της Barni Racing.

Απέναντι στο έτερο δικύλινδρο, Panigale V2 των 955 cc και 155 hp, η ΚΤΜ μπορεί άνετα να φτιάξει ένα RC990 με παραπλήσια ισχύ: αν το συλλεκτικό RC 8C βγάζει 129 άλογα από τον 890 κινητήρα του, με επιπλέον χωρητικότητα και την εργοστασιακή φροντίδα των Αυστριακών εύκολα μπορεί το πρωτάθλημα του 2023 ή 2024 να έχει μια άκρως ανταγωνιστική νέα μοτοσυκλέτα στις τάξεις του.

Και μια πιπεράτη λεπτομέρεια: το αρχικό δημοσίευμα του Motorcycle.com αναφέρει πως, σύμφωνα με τον φωτογράφο που τράβηξε τις εικόνες, η μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ συνοδευόταν στον δρόμο από μια Panigale V2. Τυχαίο;

Πηγή: Motorcycle.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 19:02

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon