.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 09:16

Ducati - Πρώτες φωτογραφίες της πρωτότυπης ηλεκτρικής MotoE μοτοσυκλέτας στο Misano!

Δείτε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου ηλεκτρικού μοντέλου MotoE της Ducati, από τις δοκιμές του στην πίστα του Misano, και διαβάστε τις πρώτες εντυπώσεις του Michele Pirro από τη μοτοσυκλέτα.

Μετά το πρώτο σκίτσο της ηλεκτρικής αγωνιστικής της μοτοσυκλέτας, η Ducati μας έδωσε μια πολύ πιο χορταστική γεύση από τη νέα Superbike της, που θα είναι και το μοναδικό μοντέλο επιλογής για το Παγκόσμιο Κύπελο FIM Enel MotoE του 2023.

Η ονομασία του πρωτότυπου είναι V21L, ενώ η μοτοσυκλέτα αποτελεί καρπό συνεργασίας της Ducati Corse (του αγωνιστικού τμήματος της φίρμας) και των τεχνικών του Ducati R&D, με ηγέτη τον Roberto Cane, Διευθυντή της Ducati eMobility.

Michele Pirro, δοκιμαστής Ducati: "Η δοκιμή του πρωτότυπου μοντέλου MotoE ήταν συναρπαστική, γιατί σηματοδοτεί την αρχή ενός σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της Ducati. Η μοτοσυκλέτα είναι ελαφριά και έχει καλό κράτημα. Επιπλέον η αίσθηση στο άνοιγμα του γκαζιού στο αρχικό στάδιο και η εργονομία είναι πολύ κοντά σε μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Αν δεν υπήρχε αυτή η ησυχία από το μοτέρ και αν δεν είχαμε για τις πρώτες δοκιμές περιορίσει τη δύναμη στο 70% των δυνατοτήτων του κινητήρα, θα μπορούσα εύκολα να φανταστώ πως οδηγώ τη MotoGP μοτοσυκλέτα μου!”

Οι πιο δύσκολες προκλήσεις για την εξέλιξη της αγωνιστικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας του MotoE από τη Ducati είναι σίγουρα το μέγεθος, το βάρος και η αυτονομία των μπαταριών. Στόχος της Ducati είναι να δημιουργήσει αγωνιστικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που να έχουν υψηλές επιδόσεις αλλά και χαμηλό βάρος. Πέρα από τη βελτίωση των επιδόσεων σε σχέση με το παρελθόν (βλ. Energica), η Ducati θέλει να ρίξει το βάρος και να διατηρήσει σταθερή την απόδοση της δύναμης κατά τη διάρκεια του αγώνα, χάρη στην εξέλιξη ενός νέου συστήματος ψύξης.

Η εμπειρία που θα αποκομίσει η Ducati από το Παγκόσμιο Κύπελο FIM Enel MotoE θα είναι ανεκτίμητη για να εξελίξει στο επόμενο στάδιο η εταιρεία ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για χρήση δρόμου, που θα είναι δυνατές, ελαφριές και συναρπαστικές.

Για την ώρα πρέπει να πούμε πως το design της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας είναι άκρως εντυπωσιακό, όπως εντυπωσιακό είναι και το ψαλίδι-κτήνος με την ενισχυτική γέφυρα, αλλά και το carbon φέρινγκ. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins, τα φρένα της Brembo, ενώ πιθανώς το υποπλαίσιο να είναι από συνθετικά υλικά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dream wilder με τη νέα Ducati DesertX KTM RC990 – Νέες φωτογραφίες »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon