.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 11:14

KTM 990 Duke R – Νέα διαρροή φωτογραφιών

Όσο επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του, άλλο τόσο γεννά ερωτήματα γύρω του.

Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι γύρω από την εμφάνιση φωτογραφιών που έδειχναν ένα νέο KTM Duke υπό εξέλιξη. Έκτοτε δεν είχαμε ξανακούσει επ’ αυτού, ώσπου ένα νέο σετ φωτογραφιών κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Τόσο οι Άγγλοι συνάδελφοι της MCN, όσο και οι Γερμανοί του Motorrad, δείχνουν να συμφωνούν πως η εικονιζόμενη μοτοσυκλέτα θα ανεβάσει τον κυβισμό του μοντέλου στα 990 cc, μεγαλώνοντας (κι άλλο) τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του 890 Duke.

Η βασική διαφορά που παρατηρούμε στις νέες φωτογραφίες ωστόσο αφορά στο μπροστινό μέρος και δη στο φωτιστικό σώμα. Αντί για τον πολύ χαρακτηριστικό τριγωνικό προβολέα που είχαμε συνηθίσει ως εμφανισιακή σφραγίδα των ΚΤΜ, εδώ οι Αυστριακοί αλλάζουν ρότα με ένα κάθετο δίδυμο προβολέων που θυμίζει περισσότερο Yamaha ΜΤ-09 παρά οποιονδήποτε άλλο Δούκα της σύγχρονης γενιάς - και θυμίζοντας λίγο την εποχή που Duke σήμαινε μονοκύλινδρο LC4.

Οι πληροφορίες που συνοδεύουν τις εικόνες είναι ελάχιστες και δείχνουν να συγκλίνουν στο ότι το φερόμενο ως 990 Duke ενδέχεται να έρθει στην αγορά ως μοντέλο 2023 ή 2024. Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι το αν θα αντικαταστήσει το 890 Duke (όπως αυτό έκανε με το 790) ή αν θα στηθεί δίπλα του ως ενδιάμεσο σκαλί πριν το 1290.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 11:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon