.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 09:45

Ducati Diavel 1260 Lamborghini 2021 - Φόρος τιμής στη Sian FKP 37

Το Ducati Diavel 1260 Lamborghini είναι ο πρώτος καρπός μεταξύ των 2 εταιρειών που βρίσκονται στο ίδιο Group, μα και στην ίδια θρυλική περιοχή της ιταλικής βιομηχανίας sport αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, την λεγόμενη και Motor Valley της Emilia-Romagna. Ιδού λοιπόν ένα Diavel με έμπνευση από τη Lamborghini Sian FKP 37, που θα παραχθεί σε μόλις 630 μοτοσυκλέτες.

Το Diavel Lamborghini ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας ματιά για το μοναδικό του χρώμα, ίδιο με αυτό της υπέρ-εξωτικής και πανάκριβης Sian FKP 37. Το όνομα Sian προέρχεται από διάλεκτο της Bologna και σημαίνει αστραπή, ενώ το FKP προέρχεται από τα αρχικά του θρυλικού CEO του VW Group, Ferdinand Piech και το 37 από τα τελευταία 2 ψηφία του έτους γέννησης του, 1937.

Ας δούμε εν τάχει για τι μιλάμε. Το design του υπέρ-αυτοκινήτου Sian FKP 37 εμπνέεται από την μοναδική Countach, ενώ στην καρδιά της Lambo βρίσκεται ένας υβριδικός κινητήρας με συνδυασμένη απόδοση 891 hp, κάνοντας την την δυνατότερη έκδοση που έχει παράξει ποτέ η εταιρεία.

H Sian αποκαλύφθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ είναι το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της Lamborghini. Επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα ενώ η ταχύτητα του φτάνει τα 350 χλμ/ώρα.

Η παραγωγή της Sian ήταν περιορισμένη, σε μόλις 63 αντίτυπα, τα οποία είχαν προ-πωληθεί όλα πριν φτάσουν στους dealers. Μπορεί κανείς να την αγοράσει και σήμερα, καθώς κάποια κομμάτια πωλούνται από τους ιδιοκτήτες κοντά στα 2.300.000 ευρώ.

Αφήνουμε την Sian για να πιάσουμε το Diavel. Ας πούμε καταρχήν πως ότι κι αν έκανε η Ducati, θα ήταν δύσκολο να δημιουργήσει μια μοτοσυκλέτα εξωτική όσο την Sian, καθώς πώς μπορείς να πλησιάσεις ένα όχημα των 2+ εκατομμυρίων ευρώ, με μια ειδική έκδοση μοτοσυκλέτας; Ίσως αν εφοδίαζαν το Diavel με εξαρτήματα από τη MotoGP μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale, κάτι θα γινόταν. Ίσως αν έβγαζαν τη μοτοσυκλέτα σε περιορισμένη έκδοση 3 μοτοσυκλετών, με τιμή 500.000 έκαστη.

Όμως όχι. Δυστυχώς η έκδοση Lambo του Diavel είναι απλώς ένας συντηρητικός και ντροπαλός φόρος τιμής στη Sian, που περιορίζεται στο χρώμα, στις σφυρήλατες ζάντες, στο full-carbon κοστούμι, στα χρώματα (Gea Green & Electrum Gold), στις κόκκινες δαγκάνες των φρένων μπροστά, και σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως το… σχήμα της εξάτμισης και της σέλας. Γεγονός είναι πως η μοτοσυκλέτα είναι πανέμορφη, αλλά κατά τα άλλα το επίπεδο του εξωτισμού παραμένει στα επίπεδα των υπολοίπων Diavel.

Από ανθρακόνημα είναι λοιπόν οι αεραγωγοί, τα προστατευτικά του ψυγείου, η καρίνα, το κάλυμμα της σέλας, τα φτερά, το κάλυμμα της οθόνης οργάνων, το κάλυμμα του τελικού της εξάτμισης, κ.α.

Το νούμερο 63 ξεχωρίζει πάνω στη μοτοσυκλέτα, ένας σημαντικός αριθμός που καταδεικνύει το έτος ίδρυσης της Lamborghini, ενώ το Diavel έρχεται με αύξοντα αριθμός στο πλαίσιο, για τις 630 μοτοσυκλέτες που θα παραχθούν.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες του Diavel 1260 Lamborghini θα μπορούν να αγοράσουν και ένα μοναδικό κράνος στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, σχεδιασμένο από το Centro Stile Ducati.

Η Ducati δεν προχώρησε σε καμμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη του Diavel, με τα νούμερα των επιδόσεων να παραμένουν στα 162 άλογα στις 9.500 στροφές και στα 13,2 κιλά ροπής στις 7.500 στροφές, από τον V2 κινητήρα των 1.262 κ.εκ..

Οι Ohlins αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, το πίσω ελαστικό έχει διάσταση 240 mm, ενώ το στγνό βάρος ανακοινώνεται στα επίσημα 220 κιλά.

Φυσικά και έχουμε πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο με IMU 6 αξόνων, ενώ στην εκκίνηση της μοτοσυκλέτας εμφανίζονται στην TFT οθόνη οργάνων τα λογότυπα τόσο της Ducati όσο και της Lamborghini.

Η Ducati ανακοίνωσε πως ολόκληρη η γκάμα Diavel του 2021 θα έχει τον ίδιο Euro 5 κινητήρα, ενώ πέρα από την ειδική έκδοση Lamborghini, η οικογένεια περιλαμβάνει επιπλέον τα Diavel 1260, in Dark Stealth colour, και 1260 S, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, μοτοσυκλέτες που βρίσκονται ήδη στους dealer, ενώ το Diavel Lambo θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 σε τιμή που δεν ανακοινώθηκε ακόμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 10:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon