Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2026 12:11

Ducati Diavel V4/S 2026 – Αποκαλύφθηκε από σχέδια προς κατοχύρωση

Η power cruiser μοτοσυκλέτα της Ducati είναι ένα βήμα πριν από την ανανέωση και η νέα της μορφή αποκαλύφθηκε – Τι αλλάζει, τι γνωρίζουμε.

Το αμερικανικό μέσο motorcycle.com δημοσίευσε σχέδια κατοχύρωσης, της μοτοσυκλέτας που πιθανότατα είναι η νέα Ducati Diavel V4/S για το 2026. Με τις παρουσιάσεις από την ιταλική μάρκα να είναι ούτως ή άλλως στο πλάνο να συνεχιστούν και εντός του νέου έτους, δεν είναι κάτι που ξαφνιάζει, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πατέντα με τα εν λόγω σχέδια κατατέθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2025, δηλαδή αρκετά πρόσφατα.

Αρχικά, φαίνονται μικρές αλλαγές στα σημεία, όσον αφορά την εμφάνιση του μοντέλου. Ίσως η μεγαλύτερη από αυτές, είναι οι νέες ζάντες 5 διπλών μπράτσων, ενώ αλλάζουν και οι εισαγωγές αέρα στα εμπρός πλαϊνά και το σχήμα των πλαϊνών προστατευτικών του ψυγείου. Επιπλέον, διαφορετική εμφανίζεται και η εξάτμιση, με λίγο διαφορετική μορφή της τετράδας απολήξεων που την έκανε ενδιαφέρουσα σε πρώτη φάση.

Ακόμη, λεπτομέρειες από άλλες όψεις των σχεδίων αποκαλύπτουν την χρήση ηλεκτρονικής ανάρτησης, τουλάχιστον σε μία V4 S έκδοση του Diavel, αν και οι αμερικανοί δεν αποκλείουν την χρήση της και στην βασική έκδοση. Εδώ αναμένεται η χρήση του συστήματος Ducati Skyhook Suspension της Showa, παρά τις ηλεκτρονικές της Ohlins που η Ducati χρησιμοποιεί στα πιο hi-end μοντέλα της. Παράλληλα, είναι πιθανή η χρήση και μίας μεγαλύτερης TFT οθόνης, στις 6,5 ίντσες από τις 5.

Περισσότερα για τις εξελίξεις αναμένονται, ίσως απευθείας στο επίσημο επίπεδο τις επόμενες ημέρες ή σε βάθος κάποιων μηνών.  

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2026 12:35
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon